Suriye Milli Ordusu: PYD'ye karşı savaşmaya hazırız!

Suriye Milli Ordusu (SMO) bileşenlerinden Suriye Kurtuluş Cephesi (SKC), Suriye'de askeri operasyonları yeniden başlatmaya hazır olduklarını açıkladı.

Suriye Milli Ordusu: PYD'ye karşı savaşmaya hazırız!

Suriye'de SMO (eski adıyla Özgür Suriye Ordusu-ÖSO) çatısı altında faaliyet gösteren Kurtuluş Cephesi'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Operasyonları yeniden başlatmaya askeri açıdan tam hazır olduğumuzu beyan ederiz. Bölgelerimizi bütün terör örgütlerinden, başta PKK, PYD ve IŞİD olmak üzere temizleme konusunda kararlıyız” ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre açıklamada, Suriye Kurtuluş Cephesi'nin Türkiye'ye sahadaki desteğinin süreceği vurgulandı.

"Suriye'nin kuzeyinden kaynaklanan tehditleri bertaraf etmekte kararlıyız"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 Ekim’de cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Suriye’ye yeni operasyon sinyali vermiş, gereken adımları atacaklarını belirtmişti:

“Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. Polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız."

"ABD ve Rusya sözlerinde durmadı"

Erdoğan’ın bu açıklamasından sonra ise Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Rusya’nın YPG konusunda sözlerinde durmadığını belirtmiş, gerekeni yapıp YPG’yi bölgeden temizleyeceklerini kaydetmişti:

“Biz Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattıktan sonra da diğer Suriye'nin kuzey doğu bölgesindeki harekatlarımızda da Amerika ve Rusya'yla bir mutabakata varmıştık. Her iki ülke de bu bölgedeki YPG’yi en az 30 kilometre güneye çıkaracaklardı.

Bu sözler maalesef tutulmadı. Dolayısıyla son yapılan saldırılarda, bu bölgede sivillere yönelik ve bize yönelik saldırılarda da Rusya'nın da ABD'nin de sorumluluğu var. Çünkü sözlerinde durmadılar. Şimdi bunlar sözlerinde durmadığına göre, YPGliler burada olduğuna göre ve saldırılarını artırdığına göre bizim de yapmamız gereken, kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir. Biz de gerekeni yapacağız, bu bölgelerden YPG’nin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız.”