'Sosyal medya açıklamaları seçimlere kadar işlerin sertleşeceğinin habercisi'

'Sosyal medya açıklamaları seçimlere kadar işlerin sertleşeceğinin habercisi'

Ekonomi Gündemi'nde Güldem Atabay ile Eser Karakaş, Türkiye ekonomisini, sosyal medya yasağı tartışmalarını ve son politik gelişmeler üzerinden değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyayı kontrol altına alacak düzenleme istedi. Erdoğan, medya ve sosyal medyanın "Kokuşmuşluğun aracı" haline geldiğini belirterek,  “Bu mecraların bir düzene sokulması şarttır. Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Biz bunları parlamentomuza getirip, bu tür sosyal medya mecralarının kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum” dedi.

Sosyal medya yasağını değerlendiren Karakaş, “Demokrasinin en önemli özelliklerinden birisi hiç bir siyasal iktidarın iktidardan ayrılamayacak kadar hukuk dışına çıkmasının engellenmesi lazım” dedi.

Karakaş, şöyle devam etti:

“Eğer bir iktidar bir aşamada iktidardan ayrılamayacak durumda Sayın Erdoğan. Bu çok korkunç bir şey. Sağlıklı çalışan kamuoyu şirketleri var. Bu şirketlerden iktidarını sürdüreceğine dair garantiyi alamazsa Erdoğan’ın seçime gitme ihtimalinin çok yüksek olmadığını düşünüyorum.”

Atabay, “Bu noktaya kadar gidilmeyeceğini çevirmeye çalışacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi halinde siyasete devam etmesinin, emekliye ayrılmasının zor olduğunu paylaşan Karakaş, “bunu yapamayacak bir durumda” diyor.

Atabay ise Erdoğan’ın son dakikaya kadar savaşacağını düşünüyor. Atabay, Erdoğan’ın yeni gündemler yaratarak seçimi almaya çalışacağını söyledi.

Karakaş, sosyal medyanın kapatılması için “bunlar kendi başına işler değil. Twitter aynı zamanda ekonomik bir aktivite alanı. Türkiye’den hepimiz biliyoruz, bir tek Katar’a mı güveniyor bilemiyorum” diye devam etti.

 

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz