Soylu hedef gösterdi, HDP Milletvekili Taşdemir hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' iddiasıyla soruşturma başlattı.

Soylu hedef gösterdi, HDP Milletvekili Taşdemir hakkında soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hedef gösteren açıklamalarının hemen ardından jet hızıyla başlatılması dikkat çekti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün katıldığı bir programda Taşdemir hakkında "Gara'ya giden vekil" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün akşam yaptığı açıklamada HDP’li Taşdemir’in Kürdistan bölgesinde yer alan Gara bölgesine gittiğine dair bir açıklama yapmıştı. Soylu, bu iddiayı teslim olan bir PKK’linin dile getirdiğini söylemişti.

Taşdemir, Soylu'nun sözleri hakkında "Bu ülkenin İçişleri Bakanı güya bir kişinin anlatımlarına dayanarak ismimi veren bir açıklama yaptı. Bunun kocaman bir yalan ve iftira olduğunu göstereceğiz" demişti.