Soylu'dan 'Kılıçdaroğlu saldırısını normalleştirme' açıklaması

CHP'nin Ankara, Çubuk'taki saldırı konusunda en büyük sorumluluğun sahibi olduğu ve istifa etmesi gerektiğini dile getirdiği Süleyman Soylu saldırılarla ilgili açıklama yaparak, kamuoyuna vakıf olunan bilgilerin aksine saldırganların Akkuzu köyünden olduğunu ileri sürdü.

Soylu'dan 'Kılıçdaroğlu saldırısını normalleştirme' açıklaması

CHP'nin Ankara, Çubuk'taki saldırı konusunda en büyük sorumluluğun sahibi olduğu ve istifa etmesi gerektiğini dile getirdiği Süleyman Soylu saldırılarla ilgili açıklama yaparak, kamuoyuna vakıf olunan bilgilerin aksine saldırganların Akkuzu köyünden olduğunu ileri sürdü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı ile ilgili açıklama yapıyor. Soylu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"İlave güvenlik önlemlerimiz mevcuttur. Köylü kadınların kısmi bir protestosu söz konusu olmuştur. Daha sonra Kılıçdaroğlu'na yoğun sözlü protesto olmuştur. Şehidimizin cenazesi cenaze aracına konmuştur.

Cenazeye gelen araçlarla yol kapalı olduğu için yolun açılması bekleniyor. Evin çevresini dağıtmak için yatıştırıcı konuşma yapıyorlar. Yol açılınca CHP Genel Başkanı zırhlı bir araçla evden çıkarılıyor.

Temel üzüntümüz şudur; şehit cenazelerini huşu içinde gerçekleşir. Özellikle slogan atılmaması konusunda imamlar uyarılarda bulunurlar. Siyasiler bir grup tarafından tepki ile karşılaşabilir. Adli ve idari soruşturma başlatıldı. 4 kişi ifade alınmak üzere Jandarma İl komutanlığı'na getirildi. Fiziki müdahalede bulunan bir kişi şehir dışından getirilmiştir. Hepsi Akkuzu köyündendir.

CHP tarafından dışarıdan insanların getirildiği iddia edildi. Provokosyon olduğuna dair kişi veya kişilere rastlamadığımızı belirtmek isterim. Yumruk atanın da şehidin yakını olduğu tespit edilmiştir. Şehit cenazelerine Anadolu'nun her yerden insan gelir. Akkuzu dışından da gelenler olmuştur. Organizasyon olmadığı görülmüştür. Buradan siyasal rant çıkarmak tehlikelidir. İnsanları, toplumu, devletin birimini zor durumda bırakacak adımlardan kaçınmak herkesin temel prensibi olmalıdır. Muhakkaktır ki her seçim arkasında tortu bırakır. Böyle hassas bir dönemde bir genel başkan cenazeye gelecekse güvenlik birimi ile paylaşmalıdır. Seçimdeki pozisyonları açık ve nettir. PKK'nın terörist saldırısı ile evladımızı şehit ettiği cenazede bu hesap edilmeliydi. Güvenlik birimlerine herhangi bir bildirimde bulunmamıştır.

Sayın İmamoğlu, Pervin Buldan, Demirtaş arasındaki güzellemeler halkın nezdinde gündeme gelmiştir.Herkes güven içinde seçim kampanyasını yürüttü. Memleketimizin her alanı dahildir. Kimse kusura bakmasın, CHP'nin bakışı yapıcı ve birleştirici değildir. Genel Başkanlarının ben hedef göstermesi, siyasal rant olarak kullanmaları, şahsıma küfür etmeleri hangi anlayışta olduklarını göstermiştir. Mevcut grupbaşkanvekili bizi yok edici bir şekilde konuşuyor. 

Bu olayın nedenini ortaklarına sormalıdır. Siyasi ortaklıklar da milletin gözü önünde gerçekleşmiştir. Çıkan olayları İçişleri Bakanı'na yıkmak tamamen hafıza kaybıdır. Seçimler yapılmıştır, bitmiştir."

Olayın yaşandığı köyün muhtarı: Olay köyümüze ait değil

Cenaze töreninin düzenlendiği Akkuzulu Mahallesi'nin muhtarı Halil Kökmen, "Şehit köyümüzden ama bu olay köyümüzden değil. Köyüm adına Kemal Bey'den özür diledim" diye konuştu.

Muhtar Halil Kökmen, Kılıçdaroğlu'na yumruk atanı tanıdığını; ancak gruptaki diğer saldırganları tanımadığını söyledi.

Kökmen, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye geldiğinde namaz kılınmak üzereydi. O arada halk yuhalamaya, bağırmaya başladılar. Cenaze namazını da halkın bağırmaları arasında kıldık. Namazdan sonra biz top arabasıyla önden mezarlığa çıktık. Kemal Bey daha arkadan geliyordu. Kılıçdaroğlu´nu yuhalayıp üzerine saldırmışlar. O arada arbede yaşanmış. Yumruk atan bizim köyümüzden biri, olayda 5-6 kişi daha var. Onlar tanıdık değil, bu köyden değil” dedi.