Süleyman Soylu’dan Kürt aileye yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da 7 Kürt’ün öldürülmesine ilişkin, “Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Süleyman Soylu’dan Kürt aileye yönelik saldırıya ilişkin açıklama

Süleyman Soylu, Konya’da Kürt ailenin katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir” ifadelerini kullandı.

Olayın 11 yıllık bir husumet olduğunu belirten Soylu, “Arkadaşlarımızın çok kısa bir süre içinde yakalayabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Kürt aile öldürüldü

Konya'nın Meram ilçesinde bugün Kürt aileye düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi yaşamını yitirdi. Saldırganlar evi de ateşe verdi.

Meram ilçesinde 12 Mayıs'da saldırıya uğrayan Kürt aileye tekrar saldırı düzenlendi. Eve giren silahlı saldırganlar 7 kişilik ailenin tamamını öldürerek evlerini ateşe verdi.

İhbar üzerine olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Evde çıkan yangın söndürülürken ev içinde silahla vurularak öldürülmüş olarak bulunan Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları’nın cansız bedenleri bulundu.