Süleymaniye’de PKK’lilere silahlı saldırı ile ilgili bir kişi tutuklandı

Ortak Operasyon Merkezi, Süleymaniye’de PKK’li Yasin Bulut (Şükrü Serhat) ile Ferhat Barış Kondu’ya yönelik silahlı saldırıları gerçekleştiren bir kişinin yakalandığını duyurdu.

Süleymaniye’de PKK’lilere silahlı saldırı ile ilgili bir kişi tutuklandı

Kürdistan Bölgesi Zanyari Savunma Ajansı, Süleymaniye Asayiş Müdürlüğü, Terörle Mücadele Genel Müdürlüğü ve Pol Müdürlüğü ekiplerinden oluşan Ortak Operasyon Merkezi, Süleymaniye’de iki PKK’liye yönelik yaşanan silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’nin talimatı doğrultusunda harekete geçen Ortak Operasyon Merkezi’nin Perşembe ve Cuma günleri kentte 2 PKK’liye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının baş failini 24 saatten az bir zaman içerisinde tespit edilip gözaltına aldığı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Buradan açıklamak isteriz ki Süleymaniye ayrım yapmaksızın herkes için huzur kentidir, kentin ve vatandaşların huzuru, güvenliği korunmaktadır.”

Ne olmuştu

Geçtiğimiz Perşembe günü Ferhat Barış Kondu adlı kişi, çalıştığı işyerinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Kondu, hastanede tedavi altına alındı.

Dün de sabah saatlerinde kent merkezinde PKK’ye bağlı “Şehit Aileleri ile Dayanışma Komitesi” üyesi “Şükrü Serhat” kod adlı Yasin Bulut, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Kürdistan Bölgesi Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani, yazılı bir açıklama ile saldırıları sert bir dille kınamıştı. 

Faillerin bir an önce bulunup yargılanması için emniyet güçlerine çağrıda bulunan Talabani, “Buradan belirtmek isterim ki Süleymaniye herkes için huzur ve istikrar kentidir. Hiçbir ayrım olmadan herkes bu huzur ve istikrarın gölgesinde yaşayabilir” demişti.