Suriye Milli Ordusu ve DSG arasında çatışma

Suriye Milli Ordusu ve DSG arasında çatışma

Sere Kaniye’nin doğusunda ateşkes kararına rağmen Türk Silahlı Kuvvetler (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

DSG Sözcüsü Mustafa Bali Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ateşkese kararına rağmen Türk ordusu ve onların güdümünde hareket eden ‘Paralı askerler’ Sere Kaniye’nin doğusundaki DSG mevzilerine saldırdığını belirtti.

Bali açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türk ordusu, ateşkesine rağmen çok sayıda paralı asker ve ağır silahlarla Esediye, Mişrafa ve Manacir köylerine saldırıyor. DSG meşru müdafaa hakkını kullanacak ve anlaşmanın ihlal edilmesinden sorumlu değildir.

ABD başta olmak üzere ateşkes anlaşmasının uygulanması izlemelerini ve ihlal edenlerden hesap sormaya çağırıyoruz.”

Öte yandan Sere Kaniye’de yaşanan çatışmaya ilişkin resmi Twitter hesabından açıklama yapan DSG Komutanı Mazlum Kobani, ateşkesin garantörleri (ABD ve Rusya) üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerinin çağırısında bulundu.

Kobani, “Türklerin askeri operasyonun sona erdiği yönünde yaptıkları açıklamalara rağmen, onlar ve onların güdümündeki Milli ordu olarak adlandırılan cihatçıları, Sere Kaniye bölgesinin doğu cephesine saldırarak kararı ihlal etmeye devam ediyorlar. Ateşkes garantörlerinin, Türkleri dizginlemek ve operasyonlarını durdurmak için sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.