Suriye Ordusu, stratejik bölgeyi tekrar ele geçirdi

Suriye Ordusu, stratejik bölgeyi tekrar ele geçirdi

Suriye ordusunun, 27 Şubat’ta Türkiye destekli grupların kontrol ettiği İdlib’in Serakib ilçesini tekrar geri aldığı bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı (SANA) Suriye ordusunun stratejik öneme sahip olan ve Şam ile Halep’i birbirine bağlayan M4 ve M5 karayollarının kesişim noktası olan Serakib’e girdiğini duyurdu.

Serakib’e giren Suriye askerlerinin görüntülerine yer verilen haberde, “Ordu güçleri ilçede temizlik çalışmalarına başladı” denildi.

SOHR da doğruladı

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) de Rus hava gücünün desteğiyle Suriye ordusu güçlerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefiklerinin 4 gün önce kontrol ettiği Serakib’i geri aldığını aktardı.

SOHR’un “güvenilir kaynaklara” dayandırdığı haberine göre İdlib kırsalında, Türkiye destekli muhalif gruplarla Suriye ordusu arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Kaynaklar, TSK’nın yoğun roket ateşiyle desteklediği bölgenin Rus jetleri tarafından da havadan bombalandığını belirtti.

Suriye ordusu güçlerinin Horş Kafr Nabl'la birlikte birkaç mahalleyi ele geçirdikten sonra Kafr Nabl ilçesine doğru ilerlediği belirtiliyor.

SOHR İdlib kırsalındaki Kumina bölgesinde düzenlenen roketli saldırıda birkaç Türk askerlerinin yaralandığını ileri sürdü..

Serakib’in önemi

Ülkenin dört büyük kentini, Şam, Humus, Hama ve Halep'i birbirine bağlayan M5 ve Akdeniz kıyısındaki önemli liman kenti Lazkiye'ye giden M4 otoyolu Serakib üzerinde birbiriyle buluşuyor.

Suriye hükümeti açısından otoyolların geri alınması ülkenin ekonomisini yeniden canlandırmak açısından büyük önem taşıyor.

Suriye ordusu 7 Şubat’ta Serakib’i, muhalif güçlerin elinden almış ancak 27 Şubat’ta Türkiye destekli gruplar ilçeyi yeniden kontrol etmişti.