Suriye'de Koalisyon üssüne füzeli saldırı

Koalisyon güçlerinin Suriye’nin Deyrezor kentindeki askeri üssü füzelerin hedefi oldu.

Suriye'de Koalisyon üssüne füzeli saldırı

Koalisyon Güçleri  Ortak Operasyonlar Odası Sözcüsü Jonathan Ferrer imzalı yazılı açıklamada dün gece Deyrezor’daki üslerine füzeli saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Jonathan Ferrer’in açıklamasında,  saldırının 107 mm’lik 2 füzeyle Erbil saati ile 21:00’da gerçekleştiğini, saldırıda herhangi bir can kaybı veya yaralanma ve maddi ziyanın yaşanmadığı belirtildi.

Saldırı hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, bu tür saldırıların sivillerin ve kolaisyon güçlerinin yaşamını tehlikeye attığı ve Suriye’deki barış ve huzur ortamını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

Öte yandan Amerika Merkez Güçleri’nden (CENTCOM) de saldırıya ilişkin açıklama geldi. Açıklamada 13 Mart’ta yerel saatle 20: 23 sularında 2 füzenin Koalisyon üssü yakınına düştüğü belirtildi.

CENTCOM’un açıklamasına göre saldırıda hiçbir ABD veya Koalisyon askeri öldürülmedi veya yaralanmadı, herhangi bir maadi zarar meydana gelmedi.

CENTCOM Sözcüsü Joe Buccino ise bu tür saldırıların müttefik güçleri ile sivil insanların yaşamına yönelik tehlikeli olduğu ve Suriye’nin huzur ortamını bozmaya yönelik girişimler olarak tanımladı. Olay hakkında soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Koalisyonun Suriye'nin doğusundaki Deyrezor vilayetindeki Omar petrol sahasının yakınında bulunan askeri üssü geçmişte birkaç kez hedef alınmıştı. Bölgenin kuzey batı bölümü,  Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) kontrolünde ve ABD ordusunun kontrolünde. Geri kalan kısımda ise Suriye güçleri ile İran destekli Şii grupların elinde.

 Önceki saldırılarda, Hizbullah güçleri ve İran'a yakın silahlı gruplar sık sık suçlandı. Hizbullah sık sık sorumluluğu üstlendi.