Suriyeli Kürtler, Rakka’nın Kuzey Kapısını araladı

Suriyeli Kürtler, Rakka’nın Kuzey Kapısını araladı

Çoğunluğunu Suriye Kürtlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Rakka Operasyonu kapsamında Rakka’ya bağlı IŞİD’in elindeki son köy olan Assadiyah köyünü ele geçirdi.

Rakka Operasyonu kapsamında saldırılarını arttıran SDG savaşçıları Rakka’nın kuzeyinde bulunan ve IŞİD’in elinde kalan son köy olan Assadiyah köyünü ele geçirdi. Rakka’nın kuzeyindeki Assadiyah köyü Rakka’nın kuzey kapısı olarak tanımlanıyor. ABD’nin özel kuvvetleri ve YPG’nin özel operasyon kuvvetlerinin Rakka’nın kuzeybatısında ortaklaşa gerçekleştirdiği bir operasyonda IŞİD’in üst düzey 2 komutanının sağ olarak ele geçirildiği belirtildi.

ABD Jetleri IŞİD İletişim Merkezini Vurdu

Bölgeden gelen netleşmemiş bilgilere göre ABD merkezli koalisyon savaş uçakları, son 24 saat boyunca Deir Ezzor eyaletindeki Al-Bukamal yakınlarındaki 12 IŞİD petrol tankerini imha etti. Rakka kenti civarındaki uçuşlarını arttıran Amerikan jetleri Rakka kırsalı ve Tabka'da IŞİD’e yönlik 8 hava saldırısı gerçekleştirdi. IŞİD bağlantılı haber ajansı Amaq da iddiaları doğrulayan bir haber geçti. IŞİD’in yayın organı Amaq’ta ABD merkezli koalisyon hava kuvvetleri tarafından düzenlenen hava saldırısı sonucunda Raqqa kentindeki IŞİD iletişim merkezinin tamamen yok edildiğini gösteren bir video yayınladı.