Suudi Yönetimi'nden DSG'ye destek çağrısı

Suudi diplomatik delegasyonu, SDG ve ABD temsilcileriyle görüşmek için Deyrezzor'un doğusuna geldi. Suudi yönetimi SDG'ye desteğini ileterek, bölgedeki Arap aşiretlerinden de SDG'yi desteklemesini istedi.

Suudi Yönetimi'nden DSG'ye destek çağrısı

Suudi diplomatik delegasyonu, DSG ve ABD temsilcileriyle görüşmek için Deyrezzor'un doğusuna geldi. Suudi yönetimi DSG 'ye desteğini ileterek, bölgedeki Arap aşiretlerinden de DSG'yi desteklemesini istedi.

Suudi Arabistan'dan bir diplomatik delegasyon, Suriye'ye gelerek ABD ve Suriye Demokratik Güçleri temsilcileriyle görüştü.

Deyrezzor'un doğusuna gelen delegasyonun içerisinde Suudi bakan Tamer Es-Sabhan'ın da olduğu aktarılırken, temaslar Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve SDG kaynakları tarafından doğrulandı.

Mali meseleler görüşüldü

ABD'li bölge sorumlusu Joel Rayburn ve eski ABD'li Bahreyn büyükelçisi William Roebuck ile görüşen Suudi bakanın, Deyrezzor Sivil İdaresi Eş Başkanları Kassan el-Yusuf ve Leyli el-Hasan ile görüştüğü aktarılıyor.

Görüşmelerde Suudilere "Yapılan mali yardımların DSG kontrolündeki bölgelerde nasıl kullanıldığının anlatıldığı" ve "hangi konularda mali yardıma ihtiyaç olduğu" konuşuldu.

Suudi yetkililerin Deyrezzor'daki aşiretlerle de görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Suudilerin "bölgedeki Arap aşiretlerle DSG arasındaki gerilimi azaltmak istediği" aktarılıyor.

DSG'ye destek istedi

Xeber 24'ün aktardığına göre Es-Sabhan, Arap aşiretlerine Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın mesajını da iletti.

Es-Sabhan'ın ilettiği mesajda Arap aşiretlerden DSG'ye destek istendiği ev Suudi yönetiminin DSG 'nin arkasında olduğunun söylendiği bildiriliyor.