Tahir Elçi 2. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin merkez Sur ilçesinde 28 Aralık 2015’ta çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti.

Tahir Elçi 2. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin merkez Sur ilçesinde 28 Aralık 2015’ta çatışmalarda zarar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Elçi, 2. ölüm yıl dönümünde Diyarbakır Barosu tarafından düzenlenen etkinliklerle anılacak. Yaklaşık bir hafta sürecek etkinliklerde ilk defa “Tahir Elçi (Kırık Saat) Belgeseli” de gösterilecek. 

28 Kasım günü Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare önünde öldürüldüğü saat olan 10.53’te düzenlenecek anma törenin ardından aynı gün saat 14.00’te Elçi’nin Yeniköy Mezarlığı’ndaki mezarı başında tören düzenlenecek.

Saat 18:30’da ise Cegerxwin Kültür Merkezi’nde “Tahir Elçi (Kırık Saat) Belgeseli”nin gala gösterimi yapılacak. 29 Kasım Çarşamba günü ise Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Konferans Salonu’nda saat 13.30’da “Tahir Elçi ve Faili Meçhul Cinayetler” adlı panel gerçekleştirilecek.

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen moderatörlüğündeki panele avukat Eren Keskin, HDP Milletvekili Osman Baydemir, Demokrat Yargı Eş Başkanı Orhan Gazi Ertekin ve gazeteci İsmail Saymaz konuşmacı olarak katılacak 30 Kasım’da ise saat 14:00’da Seyrantepe TOKİ’de Avukat Tahir Elçi Hatıra Ormanı’na fidan dikilecek. Etkinlikler 2 Aralık cumartesi günü İstanbul’da devam edecek.

 

Taksim Meydanı’ndan Galatasaray Lisesi önüne kadar Tahir Elçi’yi anma yürüyüşü gerçekleştirilecek. 2 ve 3 Aralık günlerinde ayrıca Elçi anısına Diyarbakır Barosu Adli Yardım binasında saat 10:00’dan itibaren 2. Çocuklar Arası Satranç Turnuvası düzenlenecek.basnews