Tepkiler sonuç verdi: Dalkurd isim ve logo değişikliği kararından vazgeçti

İsveç 2'nci Ligi'nde (Superettan) mücadele eden Kürt takımı Dalkurd, isim ve logo değişikliği konusunda aldığı karardan vezgeçtiğini duyurdu.

Tepkiler sonuç verdi: Dalkurd isim ve logo değişikliği kararından vazgeçti
Kurulduğundan beri üst üste sportif başarılara imza atarak İsveç birinci ligine (Allsvenskan) kadar yükselen Dalkurd FF'nin isim ve logosunun değişeceği açıklanmıştı.
 
Kürt futbolseverler, isim ve ve logo değiştirilmesine büyük tepki göstererek kulübe destek mesajları göndermişti.
 
“Desteğiniz ve bağlılığınız bizi şaşırttı!”
 
Kulüpten yapılan açıklamada, son birkaç gündür İsveç'ten ve İsveç sınırlarının çok ötesinden kulüp ismi ve logusunun değiştirilmesine yönelik büyük bir tepki ve sevgi fırtınasına tanık olunduğu ve bu konuda olumlu bir şaşkınlık yaşandığına dikkat çekildi.
 
Açıklamada, “Adını, kulüp rozetini ve renklerimizi korumak isteyen taraftarlarımızın özverisini görmek bizi etkiledi. Bir kez daha dünyaya Kürtlerin ihtiyaç duyulduğunda güçlü olduklarını gösteriyorsunuz” denildi.
 
Perşembe günü resmi kanallardan yayınlanan isim ve logoyu değiştirme önerisinin kulübün içinde bulunduğu ve son yıllarda yapılan akut durumu ekonomik olarak netleştirmek adına aciliyet taşıyan bir mesele olduğuna vurgu yapılan açıklamada, “Sadece 150 ücretli üyemiz var ve üyeleri olan bir kulüp olma arzumuz konusunda ciddiysek, bu ekonomik açıdan yeterli değil. Büyük sponsorları çekmek istiyorsak daha fazla üyeye ihtiyacımız var” ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, “İsmimiz ve kulüp rozetimiz DNA'mızdır. Gelecekte yaşamasını garanti edebilmek için hepimizin görevlerimizi yerine getirmemiz gerekiyor! Bunu da son birkaç gün içinde göstermiş olduğunuz bağlılığın üzerine inşa etmek istiyoruz. Şimdi kendimizi toparlamlı ve gelecekteki zaferlerimize birlikte başlamalıyız ve asla yalnız olmamalıyız!” denildi.