'Tepkileri mültecilere yönlendirerek oy hesabı yapıyor olabilirler'

Son günlerdeki mültecilere ilişkin tartışmaların ardından, Gazeteci Çiğdem Toker Sözcü'de kaleme aldığı yazısında, tepkilerin mültecilere yönlendirilmesi ile 'oy hesabı' yapılıyor olabileceğini ifade etti.

'Tepkileri mültecilere yönlendirerek oy hesabı yapıyor olabilirler'

Türkiye'nin 19 yıldır iktidarda olan AKP’nin yanlış politikaları sonucu ve Avrupa Birliği'nden mülteciler için Türkiye'ye sağlanan fonlar karşılığında ülkenin Avrupa'nın 'göçmen deposu'na dönüştüğünü belirten Toker şunları söyledi:

"Hep birlikte ağır bedeller ödüyoruz. Dahası, AB liderleri artık açık oynuyor. Bu tablonun gerçek sorumlularına ses çıkaramayanlar, tepkileri güçsüz konumdaki mültecilere yöneltip/yönlendirerek oy hesabı yapıyor olabilir. Ancak bu tutum, çatışmaları büyütecektir."

Yazısında mültecilere ayrılan bütçenin ödeneğine, yemek ve diğer kalemlerin eklenmediğine değinen Toker, kalemdeki iki giderin 'mülteci tahliye giderleri' ve 'mültecilerin güvenlik nezaretinde bulundurulma giderleri' olarak belirlendiğini yazdı.

Bütçede 'mültecilerin güvenlik nezaretinde bulundurulma giderleri' olarak yazılan kalemin 2017'de bütçeye eklendiği ve sadece ilk yıl 207 bin TL ödenek verildiğini belirten gazeteci, 2017'den günümüze kadar bu kalem için neden ödenek çıkarılmadığını sordu.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz