TSK’dan Hol Kampı’na hava saldırısı

Rojava’da Haseke ve Kamışlo'nun bombalandığı belirtildi. Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede SOHR, IŞİD'li ailelerin kaldığı "Hol Kampı çevresinin de bombalandığı, IŞİD'lilerin kaçma girişiminde bulunduğunu" kaydetti.

TSK’dan Hol Kampı’na hava saldırısı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Haseke’ye bağlı Kamışlo kentine düzenlenen bombardımanda Hol Kampı çevresinin hedeflendiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) da kampta kalan IŞİD’li ailelerin kamptan kaçma girişiminde bulunduğunu duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın Sözcüsü Ferhat Şami de Twitter üzerinden İngilizce yaptığı paylaşımlarda, "Hol Kampı'nı koruyan Rojava İç Güvenlik Güçleri'nin (Asayiş) bombalandığını, bazı IŞİD’li ailelerin kamptan kaçtığını ve DSG’nin şu anda kaçan IŞİD’lileri yakalamaya çalıştığını” söyledi.

North Press Agency (NPA) ise bombalamaya ilişkin haberinde bir uçağın, kampın birkaç kilometre uzağındaki petrol kuyularını bombaladığını duyurdu.

NPA’nın haberinde “kamptan bir kaynağın kendilerini kampı korumakla görevli Asayiş güçlerinin hedef alındığını söylediği” bilgisine de yer verildi.

Rojava’ya yönelik gün içinde bombardıman ve SİHA saldırıları

Bugün gün içinde TSK’ya bağlı savaş uçakları Rojava’da petrol ve gaz sahaları ile Rus ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) ortak kullandığı üssü bombalamıştı.

Rojava yönetimine yakın medya, TSK’ya ait SİHA’ların Haseke’nin Til Temir ilçesini bombaladığını da duyurdu. Yerel kaynaklara göre bir grubun yaralıya müdahaleye gittiği esnada ikinci bombardıman gerçekleşti.

Rojava yönetimine yakınlığı ile bilinen NPA ajansı bugün düzenlenen hava saldırısında 2 kişinin yaşamını yitirdiğini, 3 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Ayrıca Rojava ajansları, DSG ve Rusya ordusunun ortak askeri üssü olduğu bildirilen bir bölgenin çevresinin de bombalandığını duyurdu. Bombalamadan kısa bir süre önce Rus askerlerin üsten ayrıldığı kaydedildi. 

Bombardımana ilişkin ne Rus ne de DSG ne de Rojava yönetiminden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Ayrıca Kamışlo’nun Çilaxa ilçesine bağlı Girhok köyüne yönelik saldırıda Dicle petrol istasyonu hedef alındı. Bu saldırıda da 2 mühendis yaralandı. Asir Setam ve Ebdulkerim Ebdo adındaki mühendisler Girkê Legê ile Kamişlo’deki hastanelere kaldırıldı.

Kamişlo’ya bağlı Meşref köyünde bir aracın hedef alınması sonucu 3  sivil yaralandı.

Tirbespi’de bir araç seyir halindeyken hedef alınırken Dirbesiye’nin Zediyê köyünde de SİHA ile saldırılar oldu. /Rudaw