TSK’ya ait savaş uçakları Dereluk'u bombaladı

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının, Amediye ilçesine bağlı Dereluk nahiyesi sınırları içinde bulunan Heft Tebeq Dağı'nı bombaladığı belirtildi.

TSK’ya ait savaş uçakları Dereluk'u bombaladı

Yaşanan olayda halkın büyük panik yaşadığı ve sivil can kaybının olmadığı belirtildi.

Dereluk sakini Rabin Ali, Haft Tebeq Dağı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçaklar tarafından bombalanması sırasında çekilen videoyu Rûdaw'a gönderdi.

Rabin Ali, savaş uçaklarının dağın yüksek kesimlerini bombaladığını belirterek, "Bombardımandan yayılan yüksek ses halk arasında korku yarattı. Sivil can kaybı olmadı ancak bombalanan bölge bize uzak olduğu için yol açtığı hasar hakkında herhangi bir bilgimiz yok” dedi.

Rûdaw’a konuşan bir güvenlik kaynağı da, "Türk uçakları bir ayı aşkın süredir Dereluk ve Şeladız’a bağlı Besmit sıradağları ile Heft Tebeq ve Kurejar'a odaklanıyor. Bu bölgeler son bir ay içinde yedinci kez bombalandı" diye konuştu.

Adının açıklanmaması koşuluyla konuşan bir güvenlik kaynağı da, medyaya konuşma yetkisi olmadığı için, "Bölgede sivil nüfus yaşamıyor. Bombardımanda siviller ölmedi ancak can kaybı korkusu var" dedi.(Rudaw)