Tuğba Ekinci'nin Kürtlere yönelik ırkçı paylaşımına tepki yağıyor...

Tuğba Ekinci’nin Kürtlere yönelik ayrımcı ve ırkçı paylaşımına bir tepki de Avşar ailesinden geldi. Kürtlerin tanınmış siyasi siması Yüksel Avşar, Ekinci’nin paylaşımına tepki gösterdi. Sanatçı Hülya Avşar ise halasının paylaşımına yorum yaptı. HDP’li vekil ise yaptığı yorumu silmesine rağmen tepkilerin hedefi olmaktan kurtulamadı.

Tuğba Ekinci'nin Kürtlere yönelik ırkçı paylaşımına tepki yağıyor...

Tuğba Ekinci’nin Kürtlere yönelik ayrımcı ve ırkçı paylaşımına tepkiler devam ediyor.

Tuğba Ekinci’nin paylaşımına bir tepki de hemşehrisi Kürt siyasi simalarından Yüksel Avşar ve Hülya Avşar’dan geldi.

“Sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın”

Yüksel Avşar, Twitter hesabından Ekinci’nin Kürtlere ilişkin sözlerini alıntılayarak “Kültür küpü ! sevmek zorunda değil, fakat hukukuna saygı duymak zorundadır. seven sevsin, sevmeyeni hiç sevmem ...” şeklinde tepki gösterdi.

Hülya Avşar da yorum yaptı

Hülya Avşar da halası Yüksel Avşar’ın paylaşımının altına “Hala kızma canım. Söze bakma kimin söyledigine bak. Kendini yorma” yorumunda bulundu.

HDP’li vekilin ise yorumu tepki topladı: Twittini sildi

Öte yandan Tuğba Ekinci’nin ırkçı paylaşımına bir yorum da HDP’nin Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun’ndan geldi. Tosun resmi Twitter hesabından Tuğba Ekinci hakkında çıkan haberi alıntılayarak “Biz Kürtler bizi sevmeyeni de severiz. Yeterki insan olsun” paylaşımda bulundu.

Tosun’un bu paylaşımı kısa sürede tepkilere yol açınca twittini sildiği görüldü. Ancak HDP’li vekil twittini silmesine rağmen tepkiler dinmek bilmedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un sildiği twitt

Ne olmuştu?

Şarkıcı Tuğba Ekinci'nin sosyal medya hesabı üzerinden Kürtler hakkında yaptığı ırkçı yorumlar tartışma konusu oldu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sık sık adından söz ettirmekten hoşlanan şarkıcı Tuğba Ekinci'nin "Kürtleri sevmiyorum" şeklindeki ırkçı sözleri büyük tepki topladı. 

Tuğba Ekinci, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda "Ben Kürtleri sevmiyorum. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Sizi sevmeyen olduğunda küfür kıyamet neden? Sizi sevmeyeni siz de sevmezsiniz olur biter. Eğitim şart dedirtmekte üstünüze yok. Sevilip sevilmemenin ırkçılıkla ne alakası var?" demişti.

Tuğba Ekinci'nin tepki toplayan paylaşımı

Birçok sosyal medya kullanıcısı Ekinci’nin bu sözleri ile dikkat çekmek istediğini ileri sürerken bazıları da “sen kimsin?” şeklinde tepki göstererek ciddiye alınmaması gerektiğini dile getirdi.

Çok sayıda kişi Ekinci’ye tepki gösterirken ünlü ekomonist Özgür Demirtaş ise, “Tuğba Ekinci kim?” diye sordu.

/Rudaw