Türkiye, Alman İstihbaratı İle Suriyeli Kürtleri Bombalıyor İddiası

Türkiye, Alman İstihbaratı İle Suriyeli Kürtleri Bombalıyor İddiası


Türkiye ile Almanya arasında krize neden olan İncirlik Üssü ile ilgili alman Sol Partili Gregor Gysi, Türk ordusunun Suriye’deki Kürt güçlerini vururken Alman istihbaratından faydalandığını iddia etti.

Sol Partili Gregor Gysi, Türkiye'de bulunan Alman ordusunun Suriye'nin hava sahasından topladığı bilgileri NATO'ya aktardığına, söz konusu istihbarat bilgileri ile Türk ordusunun Suriyeli Kürtleri vurduğunu iddia etti. Alman istihbaratı ile Suriyeli Kürt güçlerin vurulmasını “Katliam” olarak değerlendiren Gysi  Türkiye'de görev yapan bütün Alman askerlerinin geri çekilmesini talep etti.

Sosyal medya uygulaması facebook üzerinden görüşlerini paylaşan Gysi "Türkiye'de görev yapan Alman ordusu silah ve askeri teçhizatlarıyla Suriye'nin bütün havasını izliyor, topladığı bilgileri NATO'ya gönderiyor. Bu bilgiler ABD, diğer NATO ülkeleri ve aynı zamanda Türkiye tarafından kullanılıyor" diye konuştu.

Alman istihbaratı kullanılarak elde eden bilgilerle IŞİD’e karşı savaşan Kürtlerin vurulduğunu belirten Gysi, “Eğer durum böyleyse Türkiye de bu silahlarını Kürtlere yönelterek aslında ABD'ye yöneltmiş oluyor. Ancak her halükarda bizim askerlerimiz dolaylı şekilde Kürt katliamına yardımcı oluyor. Peki şunu sorabilir miyim; IŞİD'e karşı savaşan Kürtlerin tarafında mıyız, yoksa Kürtlere karşı mücadele eden Türkiye tarafında mıyız? Burada bir bütün olarak görülen mantıksızlığı bir kenara koyarak şunu söylüyorum; Türkiye ve Ortadoğu'da askeri olarak hiç bir işimiz yok. Bu yüzden Türkiye'deki askerlerimizi ve silahlarımızı derhal geri çekmeliyiz."