Türkiye İran'a uçak seferlerini durdurdu

Türkiye İran'a uçak seferlerini durdurdu

Türkiye’nin, İran’a olan uçak seferlerini, artan coronavirüs (Covid-19) vakaları nedeniyle durdurduğu bildirildi.

İran resmi haber ajansı IRNA’ya göre, İranlı havayolu şirketleri, Tahran - İstanbul uçuşlarının ruhsatlarının iptal edildiğini ve Türkiye'nin kararıyla İran-Türkiye hava trafiğinin tekrar ulaşıma kapatıldığını duyurdu.

Havayolu şirketlerinin konu ile ilgili açıklamasında, “Yolcularımızın dikkatine: Türkiye tarafından yeni kısıtlamaların uygulamaya konulması ve bu ülke sınırlarının kapatılması nedeniyle Tahran-İstanbul İstanbul-Tahran uçuşları bir sonraki duyuruya kadar iptal edildi” ifadesi kullanıldı.

Habere göre 2 haftadır İran-Türkiye hava sahasının açılması sonucu İran hava yolu şirketleri, Türkiye'ye uçak biletleri satmaya başlamıştı, ancak Türkiye'nin dün akşam aldığı kararla alınan bürün uçak biletleri geçersiz sayılacak.

Ruhani: 25 milyon kişi virüse yakalanmış olabilir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani dün yaptığı açıklamada, ülkede yaklaşık 25 milyon kişinin korona virüsüne yakalandığını tahmin ettiklerini söylemişti. Ruhani, bu tahminini seroloji testlerine dayandırdığını belirtmişti.

İran Sağlık Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada Ruhani’yi yalanlayarak, “Hastalığın mevcut durumunu teşhis etmek için seroloji testlerine güvenmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Seroloji testleri, bir kişinin kanında belirli virüs ve mikroplara karşı antikor bulunup bulunmadığını anlamak için kullanılıyor.

İran’daki resmi verilere göre, şu ana dek ülkede korona virüsüne yakalandığı tespit edilen kişilerin sayısı 273 bin 788. Resmi ölü sayısı ise 14 bin 188.