Türkiye'den S-400'lerin teslimatıyla ilgili yeni açıklama

Türkiye'den S-400'lerin teslimatıyla ilgili yeni açıklama

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerle ilgili 'anlaşma imzalandı ve bitti, bunun böyle bilinmesi lazım. Haziran'a yetişmeyebilir, önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelecek' dedi.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi  Akar Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

Akar, S-400 anlaşmasının tamamlandığını, bir sıkıntı olmadığını belirterek, sistemin Haziran ayına yetişmeyebileceğini ancak önümüzdeki aylarda Türkiye'ye geleceğini söyledi.

"S-400 KONUSUNDA SIKINTI YOK, ANLAŞMA TAMAMLANDI"

"Çevremizde ülkeler var. Onların uçakları füzeleri var. 82 milyonun güvenliği bakımdan birtakım sistemler alıyoruz. Bunların biri de hava savunma sistemi. S-400 bir şekilde belirlendi. Birtakım sıralı çalışmalarla belirlendi,bir anda çıkmadı ortaya. Türkiye'de ilgili kurum ve kuruluşlar, bakanlıklar birtakım kriterler belirledi. Biz bu kriterlerle çıktık ortaya. Birlikte üretim var, ihracat var. Bu anlaşma imzalandı ve bitti. Bunu Cumhurbaşkanımız da birçok kez tekrarladı."

"HAZİRAN'A YETİŞMEYEBİLİR AMA ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA GELECEK, SÜREÇ BAŞLADI"

Haziran'a belki yetişmeyebilir ama önümüzdeki aylarda gelecek. Süreç başladı. Oradaki idari, lojistik bazı teknik konular var. O teknik konular tartışılıyor. Onlar tamamlandıktan sonra, lojistik konular halledildikten sonra intikaller başlayacak."