Türkiye'den YPG'ye Ramazan sonrası operasyon hazırlıkları

Ankara'da "YPG’ye yönelik olarak gerçekleştirilecek olası operasyonların daha sık konuşulduğu" öne sürülüyor.

Türkiye'den YPG'ye Ramazan sonrası operasyon hazırlıkları

Karar gazetesinin bölgedeki askeri kaynaklara dayandırdığı haberine göre, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ‘her yöne’ operasyon planlarının hazır olduğu dile getirildi ve "Harekât tarihi için dile getirilen zamanın ise Ramazan ayı sonrası" olduğu iddiasında bulundu.

Karar'da yer alan haberde şu ayrıntılar öne çıkıyor:

Türkiye’nin Fırat Kalkanı’ndan sonra Membiç hedefini açıklamasının ardından ABD, Rusya ve rejim YPG ile fotoğraf yarışına girdi. Ankara, Bir yandan en üst seviyede ikili ve heyetler arası görüşmelerle müttefikleri ikna etmeye çalışılırken, diğer yandan askeri hazırlıklarını da sürdürdü.

Karar’ın bölgedeki askeri kaynaklardan aldığı bilgilere göre, YPG koridorunu hedef alan çoklu planlar, ‘her yöne’ düzenlenecek şekilde hazır. Ancak operasyon için kesin bir tarih bildirilmedi. Son olarak operasyonun 24 Haziran’da bitecek Ramazan ayı sonrası için planlandığı bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Türkiye’nin Sincar ve Karaçok bölgesine düzenlediği hava harekâtı sonrası YPG mevzilerinden taciz atışları yapıldı. TSK, bu atışlara misliyle karşılık verdi.

Bölgeden gelen son bilgiler ise TSK’ya ait Obüs toplarının Afrin’in Minag ve Maranaz bölgelerindeki PKK hedeflerini vurduğu yönünde.

Diğer yandan Astana’da Türkiye, Rusya ve İran’ın altına imza attığı çatışmasızlık bölgeleri planı ile ilgili de ABD görüşmesinin kritik önemde olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın’dan oluşan heyetin ABD’deki ön görüşmelerde Türkiye’nin hem çatışmasız bölgeler hem de YPG koridoruna operasyon planlarının ayrıntılarıyla aktarılacağı belirtildi.