Uluslararası Koalisyon: DSG ile ortaklığımız devam edecek

IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyon Ortak Görev Gücü Komutanı, Demokratik Suriye Güçleri ile ortak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Uluslararası Koalisyon: DSG ile ortaklığımız devam edecek

Rojava’nın Heseke kentinde Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Askeri Meclisi yıllık toplantısı gerçekleşti. Toplantıya Uluslararası Koalisyon Güçleri komutanları da katıldı.

Toplantıda bir konuşmada yapan ABD öncülüğünde kurulan Birleşik Ortak Görev Gücü (IŞİD) karşıtı Koalisyon) Komutanı General Paul T. Calvert, “DSG ile işbirliğimiz devam edecek ve ABD de bunu destekliyor” dedi.

“DSG hapishanelerin güvenliğini sağladı ve IŞİD mensuplarının kaçmasını engelledi” diyen General Paul T. Calvert, “IŞİD'in ortaklarımıza yönelik tehdidini önlemek için cezaevlerinin yapımını iyileştirmenin yanı sıra başka projeler de gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Koalisyon komutanı, Irak ve Avrupalı IŞİD mensuplarını DSG bölgelerinden kendi ülkelerine geri göndermek için çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

General Paul T. Calvert, Suriye'nin kuzeydoğusunda; mülteci varlığı, IŞİD'e karşı savaşın devam etmesi ve kuzeydoğu Suriye'deki sorunların uluslararası topluma ulaştırılması olmak üzere 3 başarı projeye imza attıklarını belirterek, tarım ve su kıtlığı sorunlarını çözmek için de ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.