Uluslararası Koalisyon'dan DSG’ye ziyaret: Suriye’den çekilmiyoruz

ABD liderliğindeki IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’dan bir heyet dün Demokratik Suriye Güçleri’nin kontrolündeki Bağuz kasabasını ziyaret etti.

Uluslararası Koalisyon'dan DSG’ye ziyaret: Suriye’den çekilmiyoruz

Deyrezor’un doğusunda bulunan ve Suriye’de IŞİD’den temizlenen son yer olarak bilinen Bağuz’u ziyaret eden heyet, Uluslararası Koalisyon Suriyeli Kürtlerin denetimindeki bölgelerden çekilmeyeceklerini bir kez daha yineledi.

ABD Özel Kuvvetler Komutanı ve çok sayıda üst düzey yöneticinin yer aldığı heyet, Bağuz kasabasını ziyaret ederek, yerel konseyin eş başkanları ve bölgenin ileri gelen kişileriyle ile bir araya geldi.

North Press Agency’nin bildirdiğine göre heyet, bölgenin güvenliği ve istikrarının koalisyon güçlerinin öncelikleri arasında yer aldığını ve yakında bölgeye sağlık, eğitim ve temel hizmetler de dahil olmak üzere kapsamlı hizmet desteğinin sağlanacağı bilgisini verdi.

Ayrıca koalisyon heyeti görüşmede, hizmet sektörünü destekleme, yerel belediyeye araç verme ve şehirdeki sağlık merkezine bir ambulans sağlama sözü verdi.

Yerel katılımcılar, heyetten savaştan etkilenen insanlara tazminat ödenmesi, alt yapının yeniden inşası, IŞİD’li ailelerin Hol Kampı’ndan çıkarılması ve Türkiye'nin Rojava’ya yönelik tehdit ve halk ihlallerinin engellenmesini talep etti.