Ünlü sanatçı Nizamettin Ariç’ten Şenyaşar ailesine destek

Ünlü Kürt sanatçı Nizamettin Ariç, katledilen eşi ve iki çocuğu için “adalet nöbeti” tutan Emine Şenyaşar’a destek amacıyla “Êşa te êşa mine dayikê”(Acın acımdır anne) isimli bir klip çıkardı.

Ünlü sanatçı Nizamettin Ariç’ten Şenyaşar ailesine destek

Nizamettin Ariç, AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenşayar’a çektiği klip ve söylediği şarkı ile destek verdi.

Ariş, “Êşa te êşa mine dayikê” (Acın acımdır anne) isimli klibinde Şenyaşar ailesinin acılarını paylaşarak adalet arayışana destek oldu. 

Sanatçının youtube kanalında yayınlanan klibin başında Ariç, Kürtçe ve İngilizce “14 Haziran 2018 tarihinde Suruç Devlet Hastanesi’nde bir baba ve iki oğlu herkesin gözleri önünde katledildi. Emine Şenşayar ana, hukuksuz bir şekilde katledilen ve gözaltına alınan çocukları için hergün mahkeme kapılarında adalet bekliyor. Herkes için adalet” ifadelerini paylaştı. 

Ne olmuştu?

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışması sırasında, Şenyaşar ailesinin işlettiği dükkana girmesi ve başlayan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesinin ardından meydana gelen olaylarda milletvekilinin korumalığını yapan kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve hastaneye sevk edilen Esvet Şenyaşar ile iki oğlu, Celal ve Adil Şenyaşar hayatını kaybetmiş; 8 kişi de yaralanmıştı.

Başlatılan soruşturmanın ardından, çatışmada yaralanan Fadıl Şenyaşar hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanmış; AK Parti'li vekilin kardeşi Enver Yıldız da 15 ay firari kaldıktan sonra, 18 Eylül 2019 tarihinde teslim olmuştu.

Olay günü ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar, milletvekilinin kardeşi Mehmet Şah Yıldız'ı öldürmekten ve 8 kişiyi öldürmeye teşebbüsten müebbet hapis cezası aldı.

Aynı davada karşı aileden tutuklu olarak yargılanan Enver Yıldız ise "ağır tahrik altında" öldürmekten ceza aldı.

Esvet Şenyaşar ile iki oğlu Adil ve Cemal Şenyaşar'ın öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıyla ilgili farklı bir soruşturma başlatıldı. Gizlilik kararı konulan soruşturma üç yıldır devam ediyor. Bu süre zarfında soruşturma dosyasına bakan sekiz savcı, üç başsavcı değişti.

Şenyaşarlar ailesinin “adalet” nöbeti de, sonuca bağlanmayan bu soruşturma nedeniyle gelişti.

Geçtiğimiz hafta AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi Celal Yıldız ve kuzeni Mikail Şimşek, "kasten öldürmek" suçundan; Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek ise "bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" suçlarından tutuklandı.