Washington’da toplanan Uluslararası Koalisyon: Kürd güçleri Peşmerge ve DSG'ye yardımlarımız sürecek

Koalisyon, IŞİD’le mücadelede Peşmerge Güçleri ve DSG’ye yardımların sürdürüleceği bildirildi.

Washington’da toplanan Uluslararası Koalisyon: Kürd güçleri Peşmerge ve DSG'ye yardımlarımız sürecek

IŞİD’le Mücadele Koalisyon Güçleri Washington’da bugün toplantı sonunda yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde bulunan güçlerin daha dikkatli davranarak, IŞİD’in bölgede güçlenmesini engellemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

“Suriye’nin kuzeyindeki tüm güçlerin IŞİD’in terör saldırılarına karşı daha dikkatli olması gerekiyor. Koalisyon tarafından IŞİD’e karşı kazanılan kazanımların korunması gerekiyor. Bölgedeki tüm güçlerin güvenlik boşluğuna mahal vermemesini aksi halde IŞİD’in oluşacak güvenlik boşluğundan faydalanması söz konusudur. IŞİD’le bağlantılı kişilere yönelik operasyonların sürmesi özellikle de Suriye’nin kuzeyinde yabancı uyruklu teröristlerin yakalanması oldukça büyük önem taşıyor.”

Irak, Kürdistan Bölgesi ve Suriye’de IŞİD’le mücadelede müttefik güçlere askeri eğitimin süreceği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD’in tamamiyle yok edilmesi için gereken tüm çabanın gösterilmesine yönelik çabanın sürdürülmesine bağlı kaldığımızı birkez daha yeniliyoruz. Müttefiklerimize IŞİD’le mücadelede gereken askeri ve insani lojistlik yardımı sürdüreceğiz. IŞİD’in bulunduğu bölgelerde askeri eğitimlerin yanı sıra danışmanlarımızın varlığı devam edecek.”

Örgütle mücadele Irak ve Peşmerge Güçleri’ne askeri eğitimlerin sürdürüleceği belirtilen açıklamada, Irak ve Suriye’de IŞİD’den kurtarılan bölgelerde güvenlik ve istikrarın korunmasının önemi vurgulandı. Açıklama ayrıca söz konusu bölgede sivillerin taleplerinin karşılanması gerektiği belirtildi.