Weyis Nayif: Haşdi Şabi’nin Şengal’deki varlığının sorumlusu PKK’dir

Weyis Nayif: Haşdi Şabi’nin Şengal’deki varlığının sorumlusu PKK’dir

Krd News

Şengal İlçe Konseyi Başkanı Weyis Nayif, İran destekli fanatik şii Milis grubu Haşdi Şabi’nin Şengal bölgesinde artan etkisinin tek sorumlusunun PKK olduğunu söyledi.

PKK’nin bölgeye yerleşmesiyle buradaki olumsuz kişilerin PKK ve PKK savaşçıları ile birlikte hareket ederek elde ettikleri güçle insanlara zarar vermeye başladıklarını, insanları yaralayarak öldürdüklerini vurgulayan Nayif, bu kanunsuz ortamı PKK’nin yarattığına dikkat çekti.

Şengallilerin evlerine dönmemelerinin sebebinin IŞİD’ten ziyade PKK ve Haşdi Şabi’nin varlığı olduğunu dile getiren Şengal ilçesi konsey başkanı Weyis Nayif PKK’nin Hanesor’u Şengal’den kopararak Rojava kantonlarına bağlamaya çalıştığını ileri sürdü.

KDP’nin resmi medya sitesine konuşan Weyis Nayif, “PKK’nin Şengal’e geldikleri ilk gün dahi kendi amaçları için geldiklerini, hiç bir zaman Şengal halkının çıkarlarını gözetmediklerini” vurguladı ve bölgesel devletlerin çıkarları doğrultusunda siyaset yürüttüklerini ve bunun da Şengal’e yıkım getireceğini söyledi.

Haşdi Şabi’nin Şengal’e gelmesinin yegane sorumlusunun PKK olduğuna dikkat çeken Nayif, her iki örgütün Şengal halkının evlerine dönmelerinin önünde engel olduklarını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde yine KDP.info’ya açıklamalarda bulunan Şengal’deki Ezidi Peşmerge güçlerinin komutanı Kasım Dirbo PKK’nin kontrolünde bulunan yaklaşık 1000 savaşçının ayrıldığını dile getirmişti.