Yekgırtu heyeti Soylu ile Mardin saldırını görüştü

Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) Partisi lideri Selahaddin Bahaeddin, Türkiye İçişleri Bakanı Soylu ile bir araya geldi. Görüşmede Mardin’de Duhoklu 5 vatandaşın katledildiği saldırı ele alındı.

Yekgırtu heyeti Soylu ile Mardin saldırını görüştü

Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu) Partisi Genel Sekreteri Selahaddin Bahaeddin başkanlığında bir heyet, dün Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü.

Yekgırtu Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, bir saatten fazla süren görüşmede Mardin’de Kürdistan Bölgesi vatandaşı 5 kişinin öldürüldüğü saldırının ele alındığı bildirildi.

Görüşmede, Bahaeddin’in, olayın soruşturulması ve faillerin bulunup tutuklanması konusundaki ilgisinden dolayı Bakan Soylu’ya teşekkür ettiği kaydedildi.

Soylu’nun da hayatını kaybedenler için başsağlığı dilediği ve olayla ilgili soruşturmayı takip ettiklerini vurguladığı belirtildi.

Ne olmuştu

Duhok’tan Diyarbakır’a giden araç 19 Ocak'ta, Artuklu-Nusaybin karayolu Yeniköy mevkiinde durdurularak içindekilere kurşun yağdırıldı.

Saldırıda Duhok’un tanınan din adamı Abdullah Salih Mustafa (69), eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde hayatını kaybederken, din adamı Ahmed Celaleddin İbrahim (45) ve annesi Wahide Haydar Casım (63) kaldırıldıkları hastanelerde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından gözaltına alınan 5 kişiden 4’ü ilk ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Saldırıyı gerçekleştiren F.A ile A.K., cinayetleri “soygun amaçlı” işlediklerini iddia ederek birbirlerini suçladı.

Ancak aileler, saldırının soygun amaçlı olmadığını, araçtaki 5 kişinin hunharca katledildiğini savunuyor.