YNK: PKK'nin Kürdistan'ı savaş alanına çevirmeye hakkı yok!

YNK’li yetkili PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ni savaşının bir parçası yapmaması yönünde uyardı. YNK’li Hacî Mesîfî, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını kaybetirmeye hakkı olmadığını söyledi.

YNK: PKK'nin Kürdistan'ı savaş alanına çevirmeye hakkı yok!

YNK’li yetkili PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ni savaşının bir parçası yapmaması yönünde uyardı. YNK’li Hacî Mesîfî, PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin kazanımlarını kaybetirmeye hakkı olmadığını söyledi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan dün Erbil'in PKK'nin Güney Kürdistan’daki eylemlere son vermesi çağrısına ilişkin  ayptığı açıklamasının yankıları sürüyor.

Duran Kalkan’ın açıklamasını BasNews’e değerlendiren Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Erbil İl Başkanı Hacî Mesîfî “Kürtler parçalanmış bir ulustur, bu parçalanmışlık Kürt güçleri tarafından yapılmadı. Kürt ulusunun parçalanmasını düşmanları yüzündendir. Ancak her Kürt gücü Kürt ulusuna hizmet eden ve kendi egemenliğini kurmuş Kürdistan yönetimine saygı duymalı ve  destek olmalıdır. Diğer Kürdistan parçaları, Kürtlerin kurduğu bu idarenin ayakta kalması ve mevcut kazanımları koruması için her türlü yardımı sunmalıdır” ifadelerini kullandı.

PKK’nin Kürdistan Bölgesi’ni karıştırması yönündeki faaliyetlerinin doğru olmadığını belirten  Hacî Mesîfî “Büyük bir hata içerisindeler. Kürdistan Bölgesi’nin kendi yönetimi mevcuttur. Kürdistan Parlamentosu var ve halkına gerekli hizmeti sunmaktadır. PKK’nin Kürdistan’ı savaş alanına çevirmeye hakkı bulunmuyor” dedi.

PKK’nin Güney Kürdistan’da askeri eylem yapmasını hiçbir şekilde tasvip etmediklerini dile getiren YNK’li yetkili, “Eğer bu konuda ısrar ederlerse bizim de tavrımız farklı olacaktır” şeklinde konuştu.

YNK’li Hacî Mesîfî sözlerini şöyle sonlandırdı: “PKK’nin silahlı mücadele verdiği bir gerçek ancak bu mücadelenin bizim kazanımlarımızı yok etmesini istemiyoruz. Daha önce biz de böyle bir mücadele verdik. Şuan Kürdistan’da hükümetinde yer alan partilerin hepsi Kürdistan davası için mücadele etti. Zora girdiğimizde biz de sınırları kullandık. Ancak biz hiçbir zaman kendi parçamızın  hakları için Kürdistan’ın diğer parçalarında silahlı eylem yapmadık. PKK’nin Kuzey Kürdistan’da mücadelesini yoğunlaştırması ve bu parçada kendi haklarını talep etmesi daha doğrudur” dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan dün kendi medya organlarına yaptığı açıklamada  “Güney Kürdistan, ‘biz kurtulduk, diğer parçalar bizden uzak dursun, bize kimse gelmesin, burada rahat yaşayalım’ demesin, öyle bir yaşam yok” demişti.