Yollar kapandı, yolcuların Diyarbakır otogarında bekleyişi sürüyor

Diyarbakır ve Urfa arasındaki Karacadağ bölgesinde yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Çok sayıda yolcu da AFAD ve belediyeler tarafından kurtarıldı. Yolların trafiğe kapanması nedeniyle yüzlerce yolcu da otogarlarda bekliyor.

Yollar kapandı, yolcuların Diyarbakır otogarında bekleyişi sürüyor

Kürt illerinden Mersin, Adana, Antalya, Ankara ve İstanbul'a gitmek isteyen yolcular yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasıyla hareket edemez hale geldi.

Bu yolculardan biri de Musullu bir kadın. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle tekerlekli sandalye kullanan kadın, 2 gündür Diyarbakır otogarında Musul'a gitmeyi bekliyor.

Behrî Elî Hesen, “Burada sıkışıp kaldım. Bu sabaha karşı çıkmamız gitmemiz. Irak'a gidecektim. Ama yollar kapalı. Kar yağıyor, yağmur yağıyor. Yol açılıncaya kadar bekleyeceğiz. İnşallah gideceğim” dedi.

Diyarbakır’dan çıkamayanlar da diğer illerden Diyarbakır'a gelecek olan yolcularını bekleyenler de durumdan şikayetçi.

Öğrenci Zagros İlbasmış, “Iğdır'dan geldim. İki gündür Siverek’e gitmek istiyorum ama yol kapalı. 24 saat geçti yollar hala açılmadı. Belediyeler çalışmıyor” dedi.

Ladin Yaşar da “Mardin'den geldim. Bir sınava katılmak için Erzincan'a gidiyorum ama mahsur kaldım” dedi.

Yolcu Yılmaz Ergül ise “Araba bekliyorum, gideceğim diyorum ama gidecek yol yok” diye konuştu.

Otobüs firmalarının sahipleri de ne yapacaklarını şaşırdı. Çünkü tüm yolcuların şikayetlerine cevap olamıyorlar. Ama onlar da umutsuzca yolların açılmasını bekliyorlar.

Bir otobüs firması Başkanı Sıddık Bayat, “ Bazı firmaların günde 5, bazılarının da günde 20 seferi var.  Nereden bakarsanız bakın 100 sefer yapılamaz durumda” dedi.

Otobüs Şirketi yöneticilerinden Fırat Özel, "Yol iki gündür trafiğe kapalı. Yol kapalı olduğu için insanlar bizi arıyor. Korku ve endişe içindeler.  Telefonlarımız hiç durmuyor1 dedi.

Hem yolcular hem de otobüs firmalarının sahipleri şu anda büyük zarar görmüş durumda. Bir yandan ekonomik olarak, diğer yandan manevi olarak zorlanıyorlar. Geliş-gidişlerinin belirsizliği de zararlarını giderek artırıyor./Rudaw