YPG: 71 kişi dini geleneklere uygun şekilde defnedildi

Tükiye’nin 2018’de ele geçirdiği Efrin’de, çok sayıda sivilin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından öldürülerek toplu mezara gömüldüğü iddiası bir kez daha yalanlandı.

YPG: 71 kişi dini geleneklere uygun şekilde defnedildi

YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd, mezarlıktan çıkarılan cenazelerin kimlere ait olduğuna dair bilgileri bir video mesaj yoluyla kamuoyu ile paylaştı.

71 kişinin ayrı ayrı ve dini geleneklere uygun şekilde mezarlıkta defnedildiğini anlatan YPG Sözcüsü Nûrî Mehmûd, “(Türkiye) Efrin’e yaklaşınca bu mezarlık inşa edildi. Mezarlıkta Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen 71 kişinin cenazesi bulunuyor. Bunlardan 14’ü YPG, 12’si YPJ, 5’i asayiş üyesi, 3’ü Cebhet El-Ekrad, 1’i Özsavunma Birliği üyesi, 5’i sivillerin cenazeleridir. Diğer 31 cenaze de sivil ve savaşçıların cenazeleridir. Ancak kimliklerini netleştiremedik” dedi.

Türkiye basınında yer alan “toplu mezar” iddiasının gerçek dışı olduğunu kaydeden Nûrî Mehmûd, Efrin’de Türkiye’ye bağlı hareket eden silahlı grupların işlediği suçlara dikkati çekti.

Nûrî Mehmûd, “Amaçlarına ulaşmak için her yolu mubah görüyorlar. Her türlü yöntemi deniyorlar. Temel amaçları halkların sahip çıktığı demokratik ulus projemizi etkisizleştirmektir. Orası Efrin uğruna can veren şehitlerimizin mezarlığıdır. Efrin halkı şehitlerini kendi örf ve adetlerine uygun bir şekilde toprağa verdi” ifadelerini kullandı.

YPG Sözcüsü daha önce de Efrin’in Metine köyü ile Cindirês’in Qazqilî köyündeki Şehitliklerin de tahrip edildiğini hatırlattı. /Rudaw