Yunanistan: Türk savaş gemileri geri çekildi

Yunanistan: Türk savaş gemileri geri çekildi

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas düzenlediği basın toplantısında, “Yunan kıta sahanlığındaki bölümlerde keşif sondajı için “yasa dışı” NAVTEX ilan eden Ankara yönetimini kınadıklarını da yineledi ve Meis adasına yaklaşan Türk savaş gemilerinin geri çekildiğini açıkladı.

Petsas geçen hafta da Oruç Reis araştırma gemisinin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini “Yunan egemenliğinin ihlali” olarak nitelenmişti.

“Ayasofya tüm dünya için bir provokasyondur”

Türkiye ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri “kararlı”, “hazır”, ve “sakin” bir şekilde takip ettiklerini belirten Sözcü, “Bu (Ayasofya kararı) sadece dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlar ve Yunanlar için değil, aynı zamanda tüm medeni dünya ve Batılı ülkeler için de bir provokasyondur” açıklamasında bulundu.

Yunan Başbakan Kiriakos Miçotakis’in geçen hafta yaptığı açıklamasına da atıfta bulunan Sözcü, Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin bir “güç gösterisi” değil “zayıflığın bir kanıtı” olduğunu tekrarladı. Bu sebeple küresel anlamda yaptırımların sadece “artarak” devam edebileceğinin altını çizdi. (euronews)