Zap-Avaşin’de biri teğmen 3 asker hayatını kaybetti

MSB, Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde yürütülen “Pençe-Kilit” operasyonunda 3 askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Zap-Avaşin’de biri teğmen 3 asker hayatını kaybetti

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Zap-Avaşin-Basyan bölgesinde düzenlenen operasyonda 3 asker yaşamını yitirdi.

Açıklamada, hayatını kaybeden askerlerin Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen, Piyade Uzman Çavuş Mustafa Yıldız ve Piyade Sözleşmeli Er İsmail Ünal oldukları kaydedildi. 

Öztürkmen'in Antep, Yıldız'ın Samsun ve Ünal'ın ise Giresun nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Kürdistan Bölgesi’ndeki operasyonlar

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 28 Mayıs 2019'da Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde başkent Erbil’in Soran ilçesindeki Hakurk bölgesinde Pençe Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Bir yıl sonra ise 17 Haziran 2020’de Duhok’un Zaho ilçesi sınırında bulunan Haftanin'de PKK’ye yönelik “Pençe Kaplan” adıyla karadan operasyon başlattığını duyurdu. Operasyon kapsamında TSK unsurları sınırdan kilometrelerce içeri geçip askeri üs kurdu.

Ardından TSK 23 Nisan 2021’de Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan’da “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adıyla karadan operasyon başlattı.

Son olarak TSK, 17 Nisan'da Duhok’un Amedi ilçesi sınırları içerisindeki Zap, Avaşin-Basyan’da “Pençe-Kilit” adıyla havadan ve karadan operasyon başlatmıştı.