Zap-Avaşin’de hayatını kaybeden 4 PKK’linin kimlikleri açıklandı

HPG, Avaşin ve Zap bölgelerinde TSK ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 4 üyesinin kimlik bilgilerini açıkladı.

Zap-Avaşin’de hayatını kaybeden 4 PKK’linin kimlikleri açıklandı

PKK’nin askeri kanadı HPG’ye bağlı Basın İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, Nisan 2022’de Avaşin’de 2, Mayıs 2022’de de Zap bölgesinde 2 örgüt üyesinin Tüek Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile yaşanan çatışmalarda hayatını kaybettiği belirtildi.

Kimlik bilgileri açıklanan HPG’liler şunlar:

“Rêber Andok” kod adlı Diyarbakır doğumlu Veysel Diri (Nisan 2022, Avaşin)

“Armanc Kurdo” kod adlı Adıyaman doğumlu Baran Doymaz (Nisan 2022, Avaşin)

“Botan Amed” kod adlı Diyarbakır doğumlu Ahmet Yener (Mayıs 2022, Zap)

“Çiya Garzan” kod adlı İstanbul doğumlu Sait Gencer (Mayıs 2022, Zap)

Açıklamada, Veysel Diri’nin 2011 yılında örgüte katıldığı, Şengal ve Rojava’da bulunduğu ve örgütün “Özel Kuvvetleri”nde yer aldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Baran Doymaz’ın 2014 yılında, aslen Bitlis’li olan Sait Gencer’in ise 2019’da örgüte katıldığı bilgisine yer verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 17 Nisan günü Duhok’un Amedi ilçesi sınırında bulunan Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde PKK’ye yönelik karadan ve havadan “Pençe Kilit” adıyla yeni bir operasyon başlatmıştı.

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, şu ana kadar TSK’nın kaybının 300 olduğunu söylemişti.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı ise 4 Mayıs tarihli açıklamasında operasyonun başından bu hayana yaşamını yitiren PKK’lilerin sayısını 63 olarak açıklamıştı.