Zelenskiy dünya liderlerine seslendi: Ölmemizi istiyorsunuz!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, dünya liderlerine bir kez daha "uçuşa yasak bölge" çağrısında bulundu ve savaş uçağı talebini yineledi.

Zelenskiy dünya liderlerine seslendi: Ölmemizi istiyorsunuz!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev'in yaklaşık 250 kilometre güneybatısındaki Vinnitsia'daki sivil havalimanının Rus hava saldırıları sonucu tamamen kullanılamaz hale geldiğini duyurdu.

Ardından sosyal medyada yayımladığı bir videoda Zelenskiy, dünya liderlerine bir kez daha "uçuşa yasak bölge" çağrısında bulundu ve savaş uçağı talebini yineledi.

“Biz insanız ve bizi korumak, insanları korumak sizin insani göreviniz. Ve bunu yapabilirsiniz” diyen Zelenskiy, “Eğer bunu yapmazsanız, en azından bize kendimizi korumamız için savaş uçağı vermezseniz, bundan tek bir sonuç çıkabilir: Siz de bizim yavaş yavaş ölmemizi istiyorsunuz demektir” ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar NATO ülkeleri uçuşa yasak bölge çağrılarına olumlu yanıt vermedi.

Zelenskiy sabah yeni bir video paylaşarak mücadelede kararlılık mesajı vermişti.

Zelenskiy Ukrayna halkına, "Ukraynalılar! Yarınımızı artık kazandık. Ama hala bugünümüz için savaşıyoruz. Yaşam ve kölelik arasında seçim yapıyoruz ve savaşıyoruz" şeklinde seslenmişti.

"Dünyanın gökyüzünü Rus füzelerine kapatacak gücü var" diyen Zelenskiy, her gün birçok devletin liderleriyle, iş dünyasının liderleriyle konuştuğunu ifade ettmişti.

Zelenskiy, "Bunlar güvenimizi artıran konuşmalar. Çünkü dünya iyiliğin tarafındaysa asla karanlığa düşmeyecektir" ifadelerini kullanmıştı.