Zerevani Peşmergeleri Komutanı Aziz Weysi'den IŞİD uyarısı

Zerevani Peşmergeleri Komutanı Aziz Veysi, terör örgütü DAİŞ’in saldırılarının geçmişe göre çok arttığını, Ninova sınırlarında hareketliliklerinin de arttığını söyledi.

Zerevani Peşmergeleri Komutanı Aziz Weysi'den IŞİD uyarısı

Zerevani Peşmergeleri Komutanı Aziz Veysi, terör örgütü IŞİD’in saldırılarının geçmişe göre çok arttığını, Ninova sınırlarında hareketliliklerinin de arttığını söyledi.

K24’ün yayın konuğu olan Zerevani Peşmergeleri Komutanı Aziz Veysi, IŞİD'in bitmediğini, IŞİD tehlikesinin geçtiğimiz yıllara göre çok arttığını ve terör örgütünün güçlendiğini belirtti.

IŞİD’in 2014 yılında saldırılarına başladığı dönemde Peşmerge’nin savaşmaması durumunda Bağdat’ın düşeceğini kaydeden Veysi, Peşmerge’nin Irak Ordusu’nun bir parçası olduğunu ve Irak Ordusu’na verilen desteğin Peşmerge’ye de verilmesi gerektiğini ifade etti.

Ninova sınırları içerisinde IŞİD’in gece saatlerinde dışarı çıkıp hareketlendiğini vurgulayan Veysi, Musul’un bir kısmında da aktif olduklarını dile getirdi.

Terör örgütünün kendisini deşifre etmediğini söyleyen Zerevani Komutanı, IŞİD’in terör saldırılarının ve tehlikesinin geçmişe göre daha çok arttığını belirtti.