3 Kentte 9 HDPli Gözaltına Alındı 

HDP üye ve yöneticilerine yönelik gözaltılar devam ediyor.

3 Kentte 9 HDPli Gözaltına Alındı 

Muğla, Eskişehir ve Diyarbakır'da yapılan ev baskınlarında aralarında HDP yöneticileri ve öğrencilerin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. 

ESKİŞEHİR 

Eskişehir'de yapılan ev baskınlarında aralarında HDP yöneticileri Enver Tek, Mustafa Karataş ve Ahmet Etike ve üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, sağlık kontrollerinin ardından Ertuğrulgazi Polis Karakolu'na götürüldü.  

DİYARBAKIR  

Diyarbakır’da HDP Bağlar İlçe Yöneticisi Ayhan Ateş, evine yapılan baskın ile gözaltına alındı. Ateş'in, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma kapsamında gözaltına alındığı, ifadesi alınmak üzere Mersin’e götürüldüğü öğrenildi. Diyarbakır'da gerçekleştirilen polis operasyonları sonucu Mukaddes Alataş ile Cuma Karataş gözaltına alındı. Evde yapılan aramaların ardından gözaltına alınan Alataş ve Karataş, TEM Şube Müdürlüğü’nde tutuluyor.  

MUĞLA-MARMARİS 

HDP Marmaris İlçe Örgütü binasına yapılan baskın sonrası gözaltına alınan HDP Marmaris İlçe Eşbaşkanı Abdullah İpek, emniyetteki işlemleri ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadesinden sonra adli kontrol şartı ile Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen İpek, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.