YSP’li vekilden HÜDA-PAR’a 'Filistin' eleştirisi: Neden bağımsız Kürdistan demiyor?

Yeşil Sol Parti Van Milletvekili ve Kürdistan Komünst Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Filistin’e desteğinden dolayı HÜDA-PAR’ı eleştirdi, “Bağımsız Filistin diyorlar da neden bağımsız Kürdistan demiyorlar” dedi.

YSP’li vekilden HÜDA-PAR’a 'Filistin' eleştirisi: Neden bağımsız Kürdistan demiyor?
Yeşil Sol Parti Van Milletvekili ve Kürdistan Komünst Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, İsrail-Filistin arasındaki son gerilim ve bölgede gelişen tepkilere ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
 
Hamas’ın İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı” operasyonu Türkiye’nin de gündem başlıklarından biri haline geldi. AK Parti hükümeti arabuluculuk için hazır olduğunu açıkladı. Yeşil Sol Parti, yaptığı yazılı açıklamada Filistin halkının bağımsızlık mücadelesinin yanında olduğunu deklere etti. HÜDA-PAR ise, Filistin’e destek için, miting düzenlemeye hazırlanıyor.
 
‘Kürtler İsrail karşıtı olmamalı’
 
Amida Haber’e konuşan Yeşil Sol Parti Van Milletvekili ve KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ise aksi yönde görüş belirtti. Ortadoğu’da 30 yıldır süren bir savaş olduğunu belirten Çiftyürek, “Bu açıklamaları YSP adına değil, KKP adına yapıyorum. Hamas İsrail’in karizmasını çizdi. Büyük bir heyecan yarattı. İsrail’de büyük bir yenilgi yarattı demek fotoğrafın diğer yönünü görmemek demek. Hamas, yaptığı sivil katliamda festivaldeki 250 kişiyi katletti. Bu bir sivil katliamdır. Ardından İsrail’in saldırıları oldu. Bunları da doğru bulmuyoruz. Ama, İsrail’i eleştirirken, Hamas’ın saldırılarını görmezden gelmek doğru değil. Hamas, Filistin halkının temsilcisi değil. Bölge siyasetinin bir parçasıdır” dedi.
 
Yaser Arafat kutlamıştı
 
Kürdistan Bölgesi’nde Halepçe katliamı yaşandığı zaman Yaser Arafat’ın Saddam Hüseyin’i tebrik ettiğini hatırlatan Çifyürek şunları söyledi: “Kürt hareketi İsrail karşıtı bir pozisyon almamalı. Gazze halkı için tabiî ki açıklama yapmalı, İsrail’i de eleştirmeli ama İsrail’in karşısında Hamas’ın yanında bir tutum almamalıdır.”
 
HÜDA-PAR’a eleştiri
 
HÜDA-PAR’ı da tutumundan dolayı eleştiren Çiftyürek, şöyle devam etti: “Bize bir açıklama yaptırmıyorlar ama HÜDA-PAR her yerde yürüyor, devlet güvenliklerini alıyor. HÜDA-PAR bağımsız Filistin devletini savunurken neden bağımsız Kürdistan devletini savunmuyor? 22 Arap devleti var, 23’üncüsünü savunuyorsun ama 50 milyon Kürt nefes almıyor, bağımsız devlet kurulmasına karşı tutum alıyorsunuz. Bunu kabul etmiyoruz.”
 
Yerel seçimler: Koltuk değneği olmamalı
 
Önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunan Sinan Çiftyürek, “Yeşil Sol Parti asla ve asla CHP ve AKP’nin koltuk değneği olmamalı. Kendisi seçime girmeli. AKP mi kazanır, CHP mi kazanır bu bizim meselemiz değildir. Geçmişte de bu yanlış yapıldı üstelik 3’üncü yol adına bu yanlış yapıldı. Madem üçüncü yolsun neden CHP’yi destekliyorsun, sana ne? Biz bu konuda ısrar edeceğiz. İkincisi yaşanan bir seçim süreci var. Ciddi bir oy kaybı var. Bu sadece oy kaybı değil, bu güç kaybıdır aynı zamanda. HDP’den (Yeşil Sol Parti) küsen ama kopmayan ciddi bir damar var. Bu kitle önümüzdeki kongre ve seçimi bekliyor. İzlenecek olan politikalar bu kopuşu ve soğumayı tekrardan ısıtabilir. Koparsa bu büyük bir tehlikedir. Bu sadece HDP için değil, bütün Kürt siyaseti için tehlikedir. Şuanda hiçbir Kürt partisi HDP’nin çöküşünün altında kalabilecek bir parti durumunda değildir. Bu nedenle HDP’nin sorunları hepimizin sorunlarıdır. Eleştirel davranmalıyız ama dostça eleştirmeliyiz.” /Amida Haber