Yeşil Sol Parti'nin yeni ismi HEDEP

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 4. Olağanüstü Kongresi başladı. Kongrede partinin yeni ismi HEDEP olarak değiştirildi.

Yeşil Sol Parti'nin yeni ismi HEDEP

Parti yönetiminde kapsamlı değişikliğe gitmeye hazırlanan Yeşil Sol Parti’nin bugün düzenlenen kongresinde yeni eş başkanları belirlendi, partide isim değişikliğine gidildi.

Ankara’daki Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede, iktidara “Kürt sorununun çözümüne “ dönük adım atma çağrısı yapıldı.

Kongre “Özgürlük İçin Yeniden” ana temasıyla düzenleniyor.

Yeni isim HEDEP

Partinin yeni ismi Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) oldu. 

HEDEP’in logosu, “ağaç, güneş ve insan” figüründen oluşuyor.

Yeni eş başkanlar belli oldu

Partinin yeni eş başkanları da Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan oldu.

 

Demirtaş’tan kongreye mesaj

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı da kongreye gönderdikleri ortak mesajlarında "Kongremizin başarılı olması dileğiyle tüm katılımcıları, delegeleri, dostlarımız ve kongreye gelemeyen halkımızı yürek dolusu hasretle selamlıyor, özgür yarınlarda görüşebilmeyi ümit ediyoruz. Serkeftin" ifadelerine yer verdi.

Kongreye katılan parti ve kurumlar

Birçok siyasi parti temsilcisi de kongreye katıldı.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, HDP Eş Genel Başkanları Sultan Özcan ve Cahit Kırkızak, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun, SYKP Eş Sözcüleri Canan Yüce ve Cavit Uğur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), TİP eski Milletvekili Barış Atay  ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndan (SMF) isimler kongreye katıldı.   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, Deva Partisi İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, Gelecek Partisi adına Kani Torun, Saadet Partisi Milletvekili Necmettin Çalışkan, Kaldıraç, Halkevleri, Alınteri de kongreye katıldı.  

Yine Azadî Partisi, Kurdistan Komünist Partisi (KKP), Kurdistan Sosyalist Partisi, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi (PDK-T), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Devrimci Doğu Kültür Ocakları de kongreye katılanlar arasında yer aldı.