Biden: İsrail'in ne zaman ve nasıl saldıracağını biliyorum

İran'ın yüzlerce füze ile düzenlediği saldırının ardından İsrail'in yapacağı misilleme saldırısı merakla bekleniyor. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in İran'a saldırının tarihini bildiğini söyledi. Aynı zamanda İsrail'in İran'a yönelik hazırlıklarına ilişkin ABD istihbarat belgeleri sızdırıldı.

Biden: İsrail'in ne zaman ve nasıl saldıracağını biliyorum

İran'ın İsrail'e yüzlerce füze ile düzenlediği saldırı dünyanın gündemine bomba gibi düşmüştü. Nisan ayından sonra yapılan saldırıda ilk kez hipersonik füzeler kullanılmış ve İsrail'in kritik askeri üsleri vurulmuştu. Saldırının ardından dünya, Orta Doğu'da büyük bir savaşı tetikleyebilecek misilleme saldırısına odaklandı.

İran'nın petrol, askeri ve nükleer tesislerine yönelik saldırı gerçekleşeceği iddiası gündemini korurken, ABD Başkanı Joe Biden'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Netanyahu Hedefleri Onayladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ayın başından beri beklenen misilleme kapsamında İran’da saldırı düzenlenecek hedeflerin listesini onayladı. ABC News'e konuşan İsrailli bir kaynak, Netanyahu'nun İran'a yönelik misilleme saldırısına onay verdiğini belirtti. 

Bıden: İsrail'in Ne Zaman Saldıracağını Biliyorum

Resmi ziyaret kapsamında Berlin’de bulunan ABD Başkanı Joe Biden İsrail'in İran'a ne zaman ve nasıl saldıracağını bildiğini söyledi. 

Gazetecilerin "Bize söyleyebilir misiniz?" diye sorusuna Biden, "Hayır ve hayır," diyerek cevap verdi.

ABD İstihbarat Belgeleri Sızdı

Öte yandan İsrail'in İran'a yönelik hazırlıklarına ilişkin ABD istihbarat belgeleri sızdırıldı. Sızdırılan belgeler, İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran saldırılarını simüle eden tatbikatlarını ayrıntılı olarak açıklıyor. İsrail planları arasında uzun menzilli balistik füzeler ve insansız hava aracı operasyonları da yer alıyor.