DSÖ: Hala haftada bin 700 kişi Kovid-19’dan ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dün yaptığı açıklamada, Dünya çapında hafta yaklaşık bin 700 kişinin Kovid-19’dan öldüğünü enfeksiyon riski yüksek olan kişilere virüse karşı aşı olmaya devam etmeleri çağrısında bulundu.

DSÖ: Hala haftada bin 700 kişi Kovid-19’dan ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, aşılarla korumanın azalması tehlikesi konusunda uyardı.

Düzenlediği basın toplantısında Ghebreyesus, ölümler kaydedilmeye devam etse de veriler, enfeksiyon riski en yüksek gruplar arasında yer alan sağlık çalışanları ve 60 yaş üstü kişiler arasında aşılarla korunmanın azaldığını belirtti.

Ghebreyesus: "Dünya Sağlık Örgütü, enfeksiyon riski en yüksek olan gruplarda yer alan kişilerin (Kovid-19) aşısını son dozdan itibaren 12 ay içinde yaptırmalarını tavsiye ediyor” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne Korona virüsü nedeniyle 7 milyondan fazla ölümün olduğu bilgisi verildi ancak salgının gerçek sayısının çok daha yüksek olduğuna inanılıyor.

Ekonomileri çökerten Kovid-19 virüsü sağlık sistemlerini felce uğrattı.

Tedros, virüsün 2019'un sonlarında Çin'in Wuhan kentinde ilk kez tespit edilmesinden yaklaşık 4 yıl sonra Mayıs 2023'te Kovid-19"un sona erdiğini küresel bir sağlık acil durumu olarak ilan etti.

Dünya Sağlık Örgütü, hükümetleri virüsleri izlemeye ve kayıt altına almaya devam etmeye ve güvenilir ve uygun fiyatlı testlere, tedavilere ve aşılara erişimi sağlamaya çağırdı.