‘HEDEP AK Parti ile kayyım pazarlığı yapıyor’ iddiasına cevap

HEDEP’in kazanılan belediyelere kayyım atanmaması karşılığında, İstanbul, Antalya ve Mersin’de aday çıkararak CHP’li adayların kazanmasının önüne geçmesi yönünde AK Parti ile pazarlık yaptığı iddiasına HEDEP Sözcüsü Ayşegül Doğan cevap verdi. Doğan, “Gizli protokol”yapmak bizim işimiz değil!" dedi.

‘HEDEP AK Parti ile kayyım pazarlığı yapıyor’ iddiasına cevap

Söz konusu iddiayı CHP Parti Meclisi üyesi Ali Haydar Fırat ortaya atmıştı.

Gazeteci Nevşim Mengü'nün YouTube'daki programına katılan Ali Haydar Fırat, “AKP ile HEDEP arasında pazarlıklar yapıldığını biliyoruz, İstanbul’da aday çıkartmaları için görüşmeleri var. Antalya ve Mersin'de de var. İktidar tarafından kayyım meselesinin de pazarlık konusu yapıldığının... İktidar bunu bir sopa olarak kullanıyor. Bu siyaset değil bu rezillik!” demişti.

Fırat'a cevap veren Ayşegül Doğan da X hesabından şunları söyledi:

“On yıllardır hukuk siyasetin sopası olamaz, olmamalıdır diyoruz. Ağır bedellerle, buna karşı özgürlük, eşitlik, adalet ve barış mücadelesi veriyoruz. Size tavsiyem, iddia dahi olamayacak bu spekülatif, algı yaratmaya dönük yorumlarınızı yapmadan önce, eski gazeteci, yeni siyasetçi olarak olası kaynaklarınıza dikkat etmenizdir. Aksi takdirde yalan haber yaymaktan en hafif deyimiyle mahcup olabilirsiniz! Yeri gelmişken hatırlatayım, “gizli protokol”yapmak bizim işimiz değil!"