IŞİD'den Putin'e tehdit: Yeni bir katliama hazırlıklı olun!

Rusya'da 139 kişinin öldüğü kanlı saldırıyı gerçekleştiren 4 kişiye sorgusu sırasında yapılan işkence görüntüleri sonrası IŞİD’den tehdit dolu yeni bir açıklama geldi.

IŞİD'den Putin'e tehdit: Yeni bir katliama hazırlıklı olun!

Rusya'da bir konser salonunda en az 139 kişinin katledildiği son yirmi yılın en ölümcül iç saldırısının ardından, şüphelilerin mahkeme görüntüleri, işkenceye maruz kaldıkları iddialarını gündeme getirmişti. İşkence iddiaları ile ilgili Rusya sessizliğini korurken IŞİD’den Rusya'ya yeni bir tehdit geldi.

Açık açık tehdit ettiler

"Putin dahil tüm zalim Ruslara tehdit" başlığı ile yapılan paylaşımda "Evet! Çok ağır, ölümcül, kanlı, yakıcı ve yıkıcı darbeler. Allah'ın izniyle bir katliam bekliyoruz. Çok yakında" ifadeleri yer aldı.

 Elinde bıçak tutan bir kişinin görselinin yer aldığı paylaşımda, "Tüm vahşi Ruslara! IŞİD mahkumlarına işkence etmeyi bırakın. Dikkat edin! Esir kardeşlerimiz için sizden intikam alma fırsatımız olmadığını düşünmeyin. Cuma günkü saldırıda size şunu kanıtladık: Allah'ın izniyle IŞİD'in mücahitleri, yaptığınız her türlü vahşetin cezasını size kesebilir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamanın devamında ise, "Yakalananlara sizin adınıza işkence yapılması ve videolarının yayınlanması, binlerce kardeşine olan kana susamışlığınızı artırıyor. Bu sefer kafanıza öyle bir vuralım ki, Allah'ın izniyle gelecek nesiller sizi hatırlasın ve bu geçmiş acılar ve yaralar unutulsun" denildi.


IŞİD Putin'i tehdit etti

Newsweek bu paylaşımı "IŞİD Putin'e Yeni Tehdit' başlığı ile okurlarına duyururken,. Daily Mail ise 'Putin'i ve Rusları 'katletmekle' tehdit ediyor" manşetini attı. Bir başka İngiliz gazetesi Daily Star "IŞİD, Putin'e 'katliam beklemesini' söyledi' dedi. Mirror ise "IŞİD, Putin'i 'kanlı' intikam almakla tehdit ettiği bildirildi" dedi.

Yakalanan saldırgan

Ne oldu?

Rusya'nın başkenti Moskova'da "Crocus City Hall" adlı konser salonunda 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırıda 139 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuş, olayda yüzden fazla yaralı olduğu açıklanmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4  saldırganın da içinde olduğu 11 kişinin yakalandığını bildirmişti.

Yakalanan saldırgan

4 saldırganın mahkemeye götürülürken yüzlerindeki morluklar, birinin kulağının sarılı olması bir diğerinin sedye ile getirilmesi ‘işkence’ yapıldığına dair iddiaların gündeme gelmesine neden oldu.

İddiaya neden bir diğer görüntü ise 2 IŞİD’li yakalandığında birinin belden aşağı çıplak olması ‘penisine elektrik verildiği’ bir diğerinin ise ‘kulağının kesilerek’ yedirildiği şekilde servis edilmişti.