Fuad Hüseyin: Sudani'nin ABD ziyaretinde petrol ihracatının yeniden başlatılması ele alınacak

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Başbakan Muhammed Şiya Sudani'nin ABD ziyareti sırasında Kürdistan Bölgesi'nden petrol ihracatı konusunun da ele alınabileceğini söyledi.

Fuad Hüseyin: Sudani'nin ABD ziyaretinde petrol ihracatının yeniden başlatılması ele alınacak

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Washington'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Fuad Hüseyin, Kürdistan Bölgesi Hükümetinin heyetinin şu anda Bağdat'ta Irak Hükümetiyle Benim Hesap projesiyle ilgili müzakerelerde bulunduğunu kaydederek, “Federal hükümet ile Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bu ve diğer konularda anlaşmaya varması gerekiyor.” dedi.

Irak Dışişleri Bakanı Hüseyin, Sudani başkanlığındaki Irak Hükümeti heyetinin Washington ziyaretiyle ilgili, heyette Kürt üyelerin de yer alacağı, görüşmelerin içeriğinin önceki ziyaretlerden farklı olduğu ve tartışılacak birçok konu daha olduğu ancak bankalar, dolar ve dinarla ilgili konuların da ele alınacağını ifade etti.

"Petrol ihracatı konusu kesinlikle Irak Başbakanı Sudani ila görüşülecek.” diyen Bakan Hüseyin, “Irak’ta çok sayıda ABD’li uluslararası petrol şirketi bulunmaktadır. Elbette bunların sorunlarını ABD Kongresi ve yönetimle ele almıştır." sözlerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Irak Başbakanı Sudani ile 15 Nisan'da Beyaz Saray'da görüşmesi planlanıyor.