Ünlü Bizans imparatorunun mührü Malazgirt’te bulundu

Muş’un Malazgirt ilçesinde 4 yıldır devam eden kazı çalışmalarında Bizans imparatoru Romen Diyojen'e ait olduğu ispatlanan mühür bulundu.

Ünlü Bizans imparatorunun mührü Malazgirt’te bulundu

Muş’un Malazgirt ilçesinde 4 yıl içerisinde yapılan kazı çalışmalarında, aralarında ok uçları ve sikkelerin de bulunduğu bir çok tarihi eser bulunmuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Prof. Dr. Adnan Çevik’in bilimsel danışmanlığında yürütülen çalışmalarda Romen Diyojen'e ait olduğu ispatlanan mühür bulundu.

Yerel Alparslandiyarı.com’dan İlhan Güvenir’in haberine göre, mühür kazı çalışmalarında şu ana kadar bulunan en önemli eser olarak kayıtlara geçti.

Prof. Dr. Adnan Çevik, “Malazgirt'te 4 yıldır süren kazı çalışmaları en büyük meyvesini verdi. Bizans imparatoru Romen Diyojen'e ait mühür bulundu. Kazı çalışmalarında bulunan bu mühür şu an Ankara’da saklanıyor” dedi.

Malazgirt ile ilgili çalışmanın her mevsim devam ettiğini belirten Çevik, "Burada gelecek yılın kazı çalışmalarını planlıyoruz. Bu sadece sahada kazıya dönük çalışmalar olmuyor. Malazgirt ilçesinde neler yapılabilir. Kurumlarla, muhtarlarla, kanaat önderleriyle bütün Malazgirtlilerle değerlendirmek için buradayız. Muş Alparslan Üniversitesinde görevli akademisyenlerle kısa ve uzun vadedeki planlarımızı hayata geçirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.