Eski HDP milletvekili Hüda Kaya tutuklandı

İstanbul Havalimanı’ndan gözaltına alınan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, dokuz yıl önce Kobani eylemlerine katıldığı gerekçesiyle tutuklandı. Hüda Kaya Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne götürüldü.

Eski HDP milletvekili Hüda Kaya tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hakkında soruşturma başlatmasının ardından İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan eski HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya tutuklandı.

Hüda Kaya, İstanbul Silivri’deki Marmara Cezaevi’ne götürüldü.

Havalimanında gözaltına alındı

Hüda Kaya, bir etkinlik programı için yurtdışına gidecekti. Avukat Zilan Leventoğlu’nun aktardığına göre Hüda Kaya İstanbul Havalimanı’nda pasaport işlemlerini sorunsuzca geçmesine rağmen uçağın kalkmasına 10 dakika kala gözaltına alındı. Kaya’ya “kanuna aykırı toplantı veya gösteri yürüyüşlerine katılarak ihtara ve zor kullanmaya rağmen dağılmakta ısrar etme, birden fazla kişiyle birlikte görevi yaptırmama için direnme” suçlaması yöneltildi.

Leventoğlu, Kaya’nın aylardır ulaşılabilir olmasına ve ikametinde olmasına rağmen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “kaçaklık” kararı verildiğini söyledi.

HEDEP’ten açıklama: İktidarın Kobanî kini dinmiyor

Kaya’nın tutuklanmasının ardından HEDEP’in resmi açıklamasında, “Hüda Kaya, her dönem hak savunucusu kimliği ile dikkat çekmiş, hiçbir zaman egemenlerin baskılarına boyun eğmemiş bir yol arkadaşımızdır. Gözaltına alınıp tutuklanması da iktidarın partimize, siyasetimize, kendisi gibi düşünmeyenlere ve teslim olmayan toplumsal kesimlere yönelik intikam siyasetinin sonucudur” denildi.