IŞİD, Moskova saldırısının görüntülerini yayınladı

IŞİD, Cuma gecesi Moskova'da en az 143 kişinin ölümüne ve 100'den fazla kişinin yaralanmasına yol açan saldırının görüntülerini paylaştı.

IŞİD, Moskova saldırısının görüntülerini yayınladı

22 Mart Cuma akşamı Rusya’nın başkenti Moskova’da büyük bir konser salonunun bulunduğu Crocus City Hall adlı alışveriş merkezine giren silahlı 4 kişi, ortalığı kana buladı.

Üzerlerinde kamuflaj kıyafeti olan şahıslar önlerine çıkan insanlara ateş açarak 143 kişiyi öldürdü, yüzlerce kişiyi de yaraladı.

Yaklaşık 20 dakika süren saldırının ardından çıkan yangın, yedi katlı binanın en üst iki katının çökmesine yol açtı.

IŞİD üstlendiği saldırıyla bağlantısı olan 11 kişinin yakalandığı açıklandı. Bu kişiler arasında, saldırıyı düzenlediğinden şüphelenilen dört kişinin de olduğu kaydediliyor.

Örgüt görüntüleri paylaştı

Öte yandan IŞİD, saldırıyla ilgili bir buçuk dakikalık bir görüntü paylaştı.

Görüntülerde, konser salonuna giren şahısların üzerinde Kalaşnikof, bıçak ve tabanca olduğu ve peş peşe etrafa ateş ettikleri anlaşılıyor. 

Telegram üzerinden paylaşılan videoda saldırganların yüzleri bulanıklaştırılıyor ve sesleri tanınmayacak şekilde düzenleniyor.

Amaq news Telegram kanalında ayrıca 4 kişinin fotoğrafları paylaşıldı ve silahlı saldırının bu kişiler tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

Amaq, güvenlik kaynaklarına atıfta bulunarak, "Saldırı, IŞİD ile İslam karşıtı ülkeler arasında yaşanan şiddetli bir savaş bağlamında gerçekleşti" diye ekledi.