YPG: Türkiye’nin olası saldırısına cevap vermeye hazırız

Türkiye’nin, Rojava ve Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolündeki diğer bölgelere kara operasyonu düzenleme tehdidinin ardından DSG’nin omurgasını oluşturan Halk Savunma Birlikleri (YPG), Türkiye'nin şimdilik sınıra büyük bir güç konuşlandırmadığını ancak her türlü saldırıya cevap vermeye hazır olduklarını söyledi.

YPG: Türkiye’nin olası saldırısına cevap vermeye hazırız

YPG İletişim Merkezi Direktörü Siyamend Ali bir televizyon kanalına verdiği bir röportajda, "Şimdiye kadar (Türkiye’nin) kara saldırısı için sınıra büyük bir güç yığdığını görmedik. Ancak tehditleri ciddiye alıyoruz ve her türlü kara saldırısına karşı cevap vermeye hazırız” dedi.

Siyamend Ali, Türkiye'nin olası kara saldırısının Uluslararası Koalisyon, ABD ve Rusya'nın "yeşil ışığını" gerektirdiğini belirterek, "Aksi takdirde kara saldırısı başlatamazlar” diye konuştu.

Siyamend Ali, Türk savaş uçaklarının Derik'teki elektrik santraline düzenlediği hava saldırısında 11 sivilin hayatını kaybettiğini söyledi.

IŞİD'in uyuyan hüçreleri harekete geçti

Bu arada Rojava Özerk Yönetimi, Türkiye'nin bölgeye yönelik olası saldırısının IŞİD'le mücadeleyi sekteye uğtaracağı uyarısında bulundu ve son günlerde IŞİD'in uyuyan hücrelerinin harekete geçerek DSG ve Suriye Hükümeti güçlerine yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Türkiye, geçen Pazar günü, 13 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilen ve YPG tarafından düzenlendiğini iddia ettiği bombalı saldırıya misilleme olarak Rojava ve Kürdistan Bölgesi’ne hava saldırıları başlattı.  Ancak YPG Ankara'nın suçlamalarını reddetti ve İstanbul'daki patlamayla hiçbir ilgilerinin olmadığını ısrarla vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rojava sınırında “güvenli bölge" oluşturmak niyetinde olduklarını ifade ederek, Rojava Özerk Yönetimi'nin kontrolündeki bölgelere kara saldırısı başlatma tehdidinde bulundu.