YPG Komutanı: Hedefimiz Azez ve Cerablus!

YPG Komutanı: Hedefimiz Azez ve Cerablus!

6 Haziran tarihinde ABD desteğindeki Suriye Demokratik Güçleri tarafından başlatılan Rakka Operasyonundan bu yana Afrin ve Rojava’nın YPG denetimindeki alanların saldırıya uğramasına YPG’den üst seviyede tepki geldi.

YPG Genel Komutanı Sipan Hemo, Türk ordusu ve Türkiye destekli cihatçı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve İdlib’teki El-Kaide’ye yakın gruplardan gelen tüm saldırılara karşılık verildiğini belirtti. YPG Genel Komutanı Hemo, “Türk devletinin bu bölgedeki varlığı ve işgalinin hiçbir formunu kabul etmiyoruz. Şunun altını çiziyorum; ittifaklarını da tanımıyoruz. Ezaz-Cerablus hattının özgürleştirilmesi hedefimiz ve mücadelemiz sürecek.”dedi.

Türkiye’nin amacının Azez’den İdlib’e kadar bir koridor açarak Rakka’da ilerleyen Kürt güçlerini tehdit etmek olduğunu açıklayan YPG Genel Komutan, şunları söyledi:

Azez ve Cerablus Bir Gün Mutlaka Özgürleştirilecek

“Bakınız, bizim bu bölgedeki hedefimiz açıktır, nettir, şeffaftır. Türk devletinin bu bölgedeki varlığı ve işgalinin hiçbir formunu kabul etmiyoruz. Bazı olanaklara kavuşmuş ve uluslararası ittifaklar oluşturmuş olabilirler. Şunun altını çiziyorum; bu ittifaklarını da tanımıyoruz.

 Ezaz-Cerablus hattının özgürleştirilmesi hedefimiz hep olacak ve bu doğrultudaki mücadelemiz sürecek. Başından itibaren Türk devleti, Rojava ve Suriye’ye karşı gayri meşru bir pozisyon aldı; varlığı, buradaki halkların hilafınadır. Her yönüyle işgalcidir, buraları işgal etmiştir. Kimse bu realiteye gözünü kapatamaz. “