Gençler En İyi Diplomatlar konferansına Kürdistan bayrağı ile katıldı

Kürt gençler, Dubai’de düzenlenen Uluslararası En iyi Diplomatlar Konferansı’nda Kürdistan bayrağı dalgalandırdıklarını ve Kürt halkını temsil ettiklerini söyledi.

Gençler En İyi Diplomatlar konferansına Kürdistan bayrağı ile katıldı

Uluslararası En iyi Diplomatlar Konferansı (the Best Diplomats International Conference) bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde düzenlendi.

Amerikan akademisi tarafından düzenlenen konferansa bu yıl 75 ülkeden 150 temsilci katıldı.

Rûdaw’a konuşan aktivist ve konferans organizasyon komitesi üyesi Lenya Cemal, “Bu yıl sekiz Kürt genç konferansa katıldı. Bunlardan üçü konferans organizasyon komitesinde yer aldı. Üçü ise konuktu” dedi.

Uluslararası En iyi Diplomatlar Konferansı

Cemal, “Konferansa Irak vatandaşı olarak kayıtlıydık ama faaliyetlerimiz tamamen Kürtçeydi. Kürtçe şarkılar çalıp Kürdistan bayrağını kaldırdık ve Kürt olarak katılmak istediğimizi söyledik. Bu tür organizasyonları Kürdistan için lobi çalışmasına dönüştürüyoruz" diye ekledi.

Kürt gençlerin ilk defa bu uluslararası konferansın organizasyon ekibinde yer aldığını belirten Lenya Cemal, “Bu Kürt gençliğine uluslararası güven ve diplomatik çalışmalarımızın en büyük başarılarından biridir" ifadesini kullandı.

Uluslararası En İyi Diplomat konferansı her yıl farklı bir ülkede düzenleniyor. Bu yılki konferans 22-25 Eylül tarihleri arasında Dubai'de gerçekleştirildi.

Uluslararası En iyi Diplomatlar Konferansı