Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Erbil'deki Peşmergeye karargahına saldırı oldu!

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, dün gece Peşmerge güçlerine ait Pirmam-Erbil sınırındaki karargâha iki insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiğini, ancak herhangi bir can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti: Erbil'deki Peşmergeye karargahına saldırı oldu!

Kürdistan Hükümeti’nden yapılan yazılı açıklamada dün gece, saat 23:45'te, Kürdistan Peşmerge Güçlerinin Erbil'in Pirmam ilçesindeki karargâhına bomba yüklü iki drone ile saldırı düzenlendiği belirtildi.

Can kaybının olmadığı saldırıda maddi hasar oluştuğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çetelerin ve işbirlikçilerinin gözcülüğüyle yasa dışı grupların Perşmerge Güçlerine karşı düzenlediği bu terör eylemleri tehlikeli bir sataşmadır.

Bu korkakça saldırılardan bahsi geçen tarafları ve federal hükümeti sorumlu tutuyoruz, çünkü bu haydut gruplar federal hükümet tarafından finanse ediliyor ve silahlandırılıyor. Irak hükümetinin gözleri önünde hareket ediyor, silah, füze ve insansız hava araçlarını istedikleri yere taşıyor, gözleri önünde askeri ve resmi kurumlara terör saldırıları gerçekleştiriyorlar.

Irak hükümeti onlara karşı sessiz ve el pençe dururken, Kürt halkının geçim kaynağını kesmeye gücü yetiyor. Yine bu parayla söz konusu grupları finanse ediyor.

Bu grupların cezalandırılması konusunda Federal Hükümetin Sayın Başbakanından somut bir adım atmasını ve yanıt vermesini bekliyoruz. Aynı zamanda uygun zamanında misilleme hakkımızın da saklı olduğunu düşünüyoruz. Tüm dost ve tarafları bu terör eylemlerine karşı sessiz kalmamaya ve uygun göreceğimiz her türlü tepki konusunda bize destek olmaya çağırıyoruz.

Allah yar ve yardımcımız olsun.”